Dünyanın lider içerik güvenliği firmalarından Trend Micro, çeşitli medya kuruluşlarında “Antivirüsçüler Sahtekar” başlığıyla yer alan Google açık kaynaklı program müdürü Chris DiBona’nın açıklamalarının kullanıcıları yanılttığını duyurdu. Trend Micro Güvenlik Araştırmaları ve İletişim Bölümü Direktörü Rik Ferguson, Trend Micro’nun virüs ve güvenlik araştırma laboratuvarı Trend Labs’ın verilerine göre 2011 yılının ilk altı ayında Android işletim sistemine yönelik tespit edilen zararlı yazılım sayısının yaklaşık 14 kat yani % 1410 oranında arttığını açıkladı.
 
Bu dramatik artışın sebeplerinden birinin, 2011 yılı başında Android platformlarına yönelik zararlı yazılım sayısının düşük olması olduğunu belirten Ferguson, yine de 6 ay zarfında çok yüksek sayıda yeni zararlı yazılım tespit edildiğini ve artışın bundan kaynaklandığını belirtti. Android işletim sistemi kullanan cihaz sayısının 50 milyonu aştığı ve siber suçluların bu platformu kendileri için önemli bir alan olarak gördüklerini vurgulayan Ferguson, bu cihazlara yönelik geliştirilen zararlı yazılım sayısının da hızla arttığını söyledi. Ferguson; rakamların ortada olduğunu ve diğer popüler platformlar gibi mobil platformların da siber suçlular açısından önemli bir oyun alanı olduğunu sözlerine ekledi.
 
Trend Micro Hakkında
 
Global pazarda bulut güvenliği konusunda lider olan Trend Micro (TSE: 4704), iş dünyası ve tüketiciler için içerik güvenliği ve tehdit yönetimi çözümleri ile dijital bilgi paylaşımında daha güvenli bir dünya yaratır. Sunucu güvenliği konusundaki 20 yılı aşkın öncülüğü ve deneyimi ile müşterileri ve iş ortaklarının istemci, sunucu ve bulut bazlı güvenlik konusundaki güvenlik ihtiyaçlarını, yeni tehditleri daha hızlı şekilde durdurarak ve fiziksel, sanal ve bulut ortamlarındaki datayı koruyarak sağlar. Trend Micro’nun Trend Micro™, Smart Protection Network™ ve dünya genelindeki 1000’in üzerinde sanal tehdit uzmanı ile desteklenen bulut güvenliği altyapısı, endüstri lideri bulut bilişim güvenlik teknolojisi, ürünler ve servisler sayesinde tehditler internet üzerinde daha gelişme aşamasındayken durdurulur.