MAÇTAN DAKİKALAR


7. dakikada Serkan'ın uzak mesafeden sert şutunda top yandan auta çıktı.

16. dakikada Colman'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Ünal'ın sert şutunda top üstten auta çıktı.

26. dakikada Tayfun'un ceza sahası dışından sert şutunda top kaleci Rüştü'de kaldı.

39. dakikada Tello'nun sağdan kullandığı kornerde defansın ve kalecinin müdahale edemediği topa kale önünde Beşiktaşlı oyuncular da dokunamayınca Trabzonspor kalesi önemli bir tehlike atlattı.

İKİNCİ YARI

48. Dakika: Serkan ceza alanı sağından sert vurdu ama bu atak Rüştü'nün ellerinde son buldu...

50. dakikada Cale'in ceza sahası dışından yerden sert şutunda top kaleci Rüştü'de kaldı.

51. dakikada Umut'un pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Serkan'ın sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Rüştü topu iki hamlede kontrol etti.

66. dakikada Colman'ın ceza sahası dışından sert şutunda top yandan auta çıktı.

71. dakikada Selçuk'un sağdan kullandığı kornerde Egemen'in kafa vuruşunda kaleciyi geçen topu defans çizgi üzerinden çıkardı.

77. dakikada Tello'nun ceza sahasına ortasında Nobre'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

90. dakikada Delgado'nun sert şutunda kaleye gitmekte olan topu son anda defans uzaklaştırdı.

STAT: Hüseyin Avni Aker

HAKEMLER: Halis Özkahya **, Nihat Mızrak **, Alper Ulusoy **

TRABZONSPOR: Tolga **, Serkan ** (Barış dk. 62 *), Song ***, Egemen **, Cale **, Tayfun ** (Ferhat dk. 82 *), Hüseyin **, Selçuk **, Colman **, Gökhan Ünal ** (Isaac dk. 86 *), Umut **

YEDEKLER: Onur, Remzi, Ceyhun, Ergin

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

BEŞİKTAŞ: Rüştü **, Serdar Kurtuluş **, Zapatocny **, Sivok **, Tello **, Serdar Özkan ** (Ali Tandoğan dk. 90 ?), Cisse **, Uğur İnceman **, Aydın ** (Ekrem dk. 54 **), Delgado **, Bobo * (Nobre dk. 72 *)

YEDEKLER: Hakan Arıkan, Batuhan, Seric, Tuna

TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

SARI KARTLAR: Cale (Trabzonspor), Serdar Kurtuluş (Beşiktaş)


MAÇTAN NOTLAR


Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki karşılaşmaya bordo-mavili taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 20 bin bordo-mavili taraftar, Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerini doldurarak takımlarını coşkuyla destekledi. Yaklaşık 50 kişilik siyah-beyazlı taraftar grubu da Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadılar. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de karşılaşmayı protokol tribünden izlediler.


TRABZONSPOR'DA YATTARA YOK, ISAAC 18'DE


Trabzonspor'da, Ankaragücü maçında sakatlanan ve maç öncesi kendini iyi hissetmediğini söyleyerek kadroya alınmayan Yattara'nın yerine geçen haftaki karşılaşmadan farklı olarak Tayfun ilk 11'de sahaya çıktı. Nijerya Milli Takımı ile Pekin Olimpiyatlarına katıldıktan sonra Trabzon'a geç dönen ve para cezası verilen Isaac Promise ise teknik direktör Ersun Yanal tarafından yedek soyunduruldu. Bonservis sorunu çözülmeyen Tony Sylva ve sakatlığı bulunan Yattara'nın haricinde bordo-mavili takımda eksik oyuncu yer almadı. Kaleyi ilk 2 haftada olduğu gibi Tolga Zengin korudu.


BEŞİKTAŞ'TA 3 EKSİK


Beşiktaş'ta ise sakatlıkları bulunan Gökhan Zan, İbrahim Toraman ve Holosko maç kadrosunda yer almadı. Gökhan ve İbrahim'in yokluğunda Zapatocny'in yanında Sivok görev yaptı. Holosko'nun yerine ise Aydın 11'de sahaya çıktı. 2 takım arasında yapılan PAF maçını Trabzonspor 1-0 kazandı. Trabzonspor'un golünü 27. dakikada Göksu kaydetti. Maç öncesi yöresel kolbastı ekibi sergilediği oyunlarla taraftarları coşturdu. Sahaya her iki takım futbolcuları, üzerinde "İyilik aşkına, Ramazan'da kan bağışına" yazılı pankartla çıktı.



TRABZONSPOR'DA YATTARA ŞOKU


Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile Beşiktaş arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan karşılaşma öncesi bordo-mavililerde, İbrahima Yattara şoku yaşandı. Ligin 2. haftasındaki Ankaragücü maçında sakatlanan, ancak hafta içinde takımla birlikte çalışmalara başlayan Gineli oyuncunun kendini iyi hissetmediğini söylediği ve bu nedenle maç kadrosuna alınmadığı bildirildi. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "İbrahima Yattara, maç öncesi yapılan antrenmanda gerçekleştirilen kontrol sırasında teknik heyetimize ve sağlık ekibimize ağrılarının devam ettiğini bildirmiş, kendini iyi hissetmediğini söylemiş ve bu nedenle Beşiktaş maçı kadrosuna alınmamıştır" ifadelerine yer verildi.