i. 
 
Toplumda oluşan 'özür' beklentisine karşın Kemal Kılıçdaroğlu, hala sessiz kalmayı tercih ediyor
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Siirt'teki mitingde, 'Statükocunun Allah'ı Ankara'da' sözleri tepkiyle karşılandı. Millet, Kılıçdaroğlu'ndan yakışıksız sözlerinden dolayı özür dilemesini beklerken, o ise hiç bir şey olmamış gibi mitinglerine devam ediyor.
 
Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sivil toplum örgütleri de tepki gösterdi.
 
* Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Sayın Kılıçdaroğlu'nun kara çalmak, çamur atmak şeklindeki siyaseti maalesef devam ediyor. Boş vaatlerle başlayan siyasetini, hemen her mitinginde küfürlü bir ifadeyle devam ettirdi ve son olarak da mukaddeslerimize dil uzatmaya varacak kadar densiz bir tavra büründürdü. Bunu Bitlis'te şiddetle kınıyorum ve açıkçası cahilliğine veriyorum. Bir anamuhalefet partisi başkanının seçimlere 40 gün kala, niyeti bozuk bile olsa, bu kadar fahiş yanlışlar yapması, bariz hatalar yapması aslında normalde mümkün değil. Ama cehalet insana her şeyi yaptırıyor.
 
* Siyaset Bilimci Bekir Berat Özipek: İnsanların kutsallarını bu türden siyasi atışmaların içinde uluorta anmak saygısızlıktır. Kılıçdaroğlu veya onu yönlendiren irade, son zamanlarda endişe verici bir siyasi polemik tarzına başvuruyor. Bir mizansen havası veren, yarıda bırakılmış küfür cümlesini de bu bağlamda değerlendirmeli. Belli ki birileri siyasetin gerginleşmesini umuyor ve bunun için dili kirletmek veya ana avrat küfür etmek dahil en bayağı yollara bile başvurabiliyor. Başbakanın aynı tonda cevap vermemiş olması, içine çekilmek istendiği bu tuzağın farkında olduğunu gösteriyor.
 
* Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar: Bu lafını geri almasını isteriz. Müslümanlar ve inançlı kesim incitildi. Laik bir Türkiye'nin siyasi liderlerin özellikle dini terimleri, dini nüansları kulanarak siyaset yapmaları, hiçbir zaman hoş karşılanacak bir şey değil. Siyasi rakiplerini veyahutta siyasi olayları değerlendirirken, Tanrı ile eşdeğerde ele alınması veyahutta o şekilde benzetme yaparak bazı şeyleri ifade etmenin çok uygun olmadığını ve bunu da hataen yaptığına kanaat ediyoruz.
 
Bu açıkça milletin diniyle alay etmektir
 
* Prof. Dr. Talip Özdeş: Çok fazla bir anlam ifade etmiyor. Ama siyasilerin eleştiri hakları saklı kalmak kaydı ile demagoji ve hakarete varan sözler kulanmaları doğru değil. Siyasetin daha seviyeli ve ahlaki ilkelerin temel alınarak yapılması ve ciddi anlamda batı tipi demokrasinin Türkiye'de etkin olması gerekir. Kılıçdaroğlu'nun sokak ağzı, siyaset adamına yakışmıyor.
 
Uygun dil değil. Daha dikkatli olması lazım.
 
* Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfü Şenocak: Sayın Kılıçdaroğlu, eğer bir Müslüman olarak ilkokul seviyesinde dini bilgiye sahip olsaydı, haşa 'statükonun Allahı' gibi bir ifadeyi kullanmanın kişinin imanını tehlikeye atacağını bilecekti. Yok eğer Sayın Kılıçdaroğlu, İslam'daki Allah tasavvurunu biliyor ama buna rağmen 'statükonun Allahı' ifadesini kullandıysa açıkça bu milletin dini ile alay etmektedir.
 
 
Yenişafak