Torunlara 508 liralık oyuncak
""İstanbul'da bir alışveriş merkezi açılışında Kriz hakikaten teğet geçti" diyen Erdoğan aldığı oyuncakları kredi kartıyla ödedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "7 yılda tek tek her bir vatandaşımızın gelir düzeyini, yaşam standardını, satın alma gücünü artırmanın mutluluğu içindeyiz" dedi.

Erdoğan, Bağcılar"da yaptırılan "212 İstanbul Power Outlet Alışveriş Merkezi"nin resmi açılış töreninde yaptığı konuşmada, IMF ile görüşmelere de değinerek şunları kaydetti:

"(IMF ile gidin anlaşma yapın) dediler. Biz 2 yıldır IMF ile oturduk, masada dedik ki (şöyle şöyle olursa eyvallah, olmazsa kusura bakmayın). Ne oldu? İki yıldır biz IMF"siz gidiyoruz. Ha bu demek değil ki biz IMF ile anlaşmayacağız. Çünkü biz, IMF"nin zaten ortaklarındanız. Böyle de bir özelliğimiz var. IMF, aslında akredite bir kuruluştur. Yani IMF ile olan münasebetleriniz sizi uluslararası camiada çok daha farklı yerlere taşır. Biz bir kasaba devleti değiliz. Biz, yıllarca geçmişi olan, bir farklı imparatorluk kurmuş, geçirmiş bir dünya devletiyiz. Bizim böyle bir özelliğimiz var. Onun için tabii Türkiye"nin adını ağzına alanlar biraz dikkatli olmalı. Bu ülke bereketli bir ülke, bu ülkenin insanı güçlü." İhtiyaçların sınırsız ancak imkanların sınırlı olduğunu hiçbir zaman unutmamak gerektiğini, bunun ekonominin temel ilkelerini oluşturduğunu ifade eden Erdoğan, ihtiyaçların hiçbir zaman bitmeyeceğini, bu nedenle değerlendirmenin de buna göre yapılması gerektiğini söyledi.

-ALIŞVERİŞ MERKEZİ GEZİSİ- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın ve beraberindekilerle kurdele keserek alışveriş merkezinin açılışını yaptı.

Erdoğan daha sonra alışveriş merkezinin en üst katındaki "Lale Kokoreç" adlı restorana giderek yemek yedi. Çıkışta kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlara el sallayan Erdoğan, çocuklara da hediye dağıttı.

Erdoğan, daha sonra bir oyuncak mağazasına giderek torunları için uzaktan kumandalı arabalar aldı.

Erdoğan, dükkan sahibinin tüm ısrarlarına rağmen aldıkları oyuncakların tutarı olan 508 lira 70 kuruşluk ödemeyi kredi kartıyla yaptı.