Törene katılan Barış Selçuk"un ailesi duygusal anlar yaşadı.
1996 yılında yapılarak hizmete sunulan, ancak daha sonra ikinci el cep telefonu satış büfeleriyle dolan Barış Selçuk Parkı, Aydın Belediyesi tarafından düzenlenerek halkın kullanımına sunuldu. Gerçekleştirilen açılış törenine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili M.Fatih Atay, ADÜ Rektörü Şükrü Boylu, parka adı verilen Barış Selçuk"un babası Aytekin Selçuk, annesi Ece Selçuk, belediye ve il genel meclisi üyelerinin yanı sıra kalabalık bir halk topluluğu katıldı.
Aydın Belediyesi Folklor ekibinin gösterimiyle başlayan törende ilk konuşmayı Barış Selçuk"un ağabeyi Dr. Savaş Selçuk yaptı. Selçuk yaptığı konuşmada daha 33 yaşında kaybettikleri Barış Selçuk adının doğduğu kent olan Aydın"da yaşatılmasından onur duyduğunu belirterek, “Gerek İzmir, gerekse Aydın"da kardeşim unutulmadı. Onun adı İzmir"de gazetecilik yarışmasında, Aydın"da da bu parkta yaşayacaktır” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra, “Aydın halkının desteğiyle bu parkı yenilemeyi başardık. Barış Selçuk adı ilelebet bizimle burada yaşayacaktır” şeklinde konuştu. Çerçioğlu ayrıca, park alanın cep telefonu büfelerinden arındırılması sırasında kendisine destek veren Başta Vali Hüseyin Avni Coş olmak üzere, polis teşkilatına, sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlara teşekkür etti. CHP Milletvekili M.Fatih Atay ise, “Törene katılan kalabalığın gözlerinde bir ışık görüyorum. Bu ışık Özlem Çerçioğlu"na duyulan güvenin ve onun Aydın"a güzel hizmetler yapacağına olan inancın ışığıdır. Vatandaş her seçim sonrası "ah elim kırılsaydı da oy vermeseydim" derdi. Ancak, şimdi Çerçioğlu"na oy verenlerin "iyi ki oyumu Özlem Çerçioğlu"na vermişim", vermeyenlerin ise "bir dahaki seçimde oyum Çerçioğlu"na" dediğinizi görüyorum” dedi.
Törenin son konuşmasını yapan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra çeşitli vesilelerle hayata veda eden önemli kişilerin isimlerinin yaşatılmasının önemini vurgulayarak, “Basın şehidi Barış Selçuk"un adının buraya verilmesi önemlidir. Bu kardeşimizin adı burada yaşatılacaktır” dedi.
Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun, Barış Selçuk"un anne ve babasına plaket sunumundan sonra parkın açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminden sonra parkı birlikte gezen Vali Coş, Belediye Başkanı Çerçioğlu ve Barış Selçuk"un ailesi alan içine konulan gazete satan çocuk ve gazete okuyan adam heykellerinin örtülerini de birlikte açtılar. Törene katılan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdikleri heykellerle hatıra fotoğrafı çektirdiler. -iha