Nazilli ilçesinde Eğitim-Sen üyesi bir grup, kamuoyunda ''Torba Yasa'' olarak adlandırılan tasarıyı protesto etti.
Eğitim-Sen Nazilli Şube Başkanı Yaşar Dağ, Belediye Meydanı'nda toplanan gruptakiler adına yaptığı açıklamada, kamuoyunda ''torba yasa'' olarak bilinen tasarının emekçilere yönelik bir saldırı planı olduğunu öne sürerek, bu tasarının yasalaşması durumunda şirketlerin kadrolu çalıştırma yerine sadece ihtiyacı olduğunda işçi çalıştırma yoluna gideceğini iddia etti.
Dağ, kısa süreli çalıştırılan işçilerin emekli olabilmek için geriye kalan sürelerde ceplerinden prim ödemek zorunda kalacağını, ödemeyenin emekli olamayacağını öne sürerek, şöyle konuştu:
''Bu yasa keyfi cezalandırmaların yasasıdır. Memurların sicil amirlerinin değiştirilmesi eliyle Vali ve Kaymakamların insafına terk edilen çalışanlar, sürgün edilme, işten çıkarılma korkusu ile koşulsuz biat etmeye mecbur edilmektedir.
Bu yasa, aynı zamanda İl Özel İdarelerinde çalışan yaklaşık 80 bin işçinin sendikasızlaştırılması demektir. Memurlar kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması halinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 6 ay geçici olarak görevlendirilecekler. Eğer bu ''Torba Yasa'' geçerse, sürgünler yasal hale gelecektir.''
Dağ, söz konusu yasa tasarısının sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandığını savunarak, ''Bu yasa tasarısında emekçilerin, yoksulların, işsizlerin yararına hiçbir düzenleme yoktur. AK Parti aldatmacasına kanmayacağız'' diye konuştu.