Transferi ve sonrasında yaşananlarıyla 1000 (!) bölümlük Brezilya dizilerini andıran Topuz vakasında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Kayseri söz düellosuna girdi. Otelden çıkamayan Topuz sinir krizleri geçirdi
Türkiye'nin bir anda gündemine oturan Mehmet Topuz'da her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Kayseri cephesinden gelen açıklamalar ortamı iyice germeye başladı. Antalya'da ailesi ile birlikte bir otelde olan Mehmet Topuz sonunun ne olacağını merakla beklerken, yaşanan süreçten dolayı çok üzgün olduğu ve hüngür hüngür ağladığı bildirildi. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım önceki gece televizyonda kozlarını paylaşırken, Kayseri Başkanı Recep Mamur da siyah- beyazlı kulübe yüklendi. Kanaltürk'teki programda önce Mehmet Topuz konuştu: "Yıldırım Demirören başkanım geçen çarşamba günü Antalya'ya geldi. Bizzat görüştük ve anlaştık. Bana Recep başkanla görüştüğünü ve anlaştığını söyledi. Ben de sonra kendisi ile anlaştım. Ve her konuda el sıkıştık. Fenerbahçe Kulübü'nü samimi bulmadığım için Beşiktaş ile görüştüm ve anlaştım. Şu anda yüzde yüz Beşiktaş'ta oynamak istiyorum. Sözüm var çünkü ve geri dönmek gibi bir şansım yok. Sözleşme falan yapmadık ama sözüm var benim."

FUTBOLCU MAL DEĞİLDİR
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, "Ben Recep başkan ile görüştüm. Bana Fenerbahçe ile görüştüklerini söyledi. Ve söz verdiklerini söyledi. Ben de Mehmet ile anlaştığımızı söyledim. Fenerbahçe'ye saygı duyduğumu da söyledim. Ama 'Futbolcunun tercihine de saygı gösterilmesi gerekir' dedim" ifadesini kullandı. Başkan sözlerine şöyle devam etti: "Mehmet Topuz, Fenerbahçe'nin verdiğinden daha az rakamla bizimle anlaşmıştır. Çünkü kendisi de ailesi de çok iyi Beşiktaşlıdır. Hiç bir futbolcu mal değildir."

'ÇOCUĞU RAHAT BIRAKIN'
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan Demirören'e anında yanıt geldi. Başkan, "Bu bir transfer olayıdır. FIFA'nın ve TFF'nin kuralları vardır. Bir oyuncuyu transfer ederken eğer mukavelesi var ise önce kulübü ile görüşmek gerekir. Bu transfer için 2-3 yıldır çalışma içindeyiz. Ama Kayserispor başkanının kendisi "Evet" demediği için de bu transferi daha önce gerçekleştiremedik" dedi. Yıldırım, Topuz'un otelde zorla tutulduğunu da belirterek, "Hatta ben Mehmet'e 'Bunlar senin menajerin mi?' diye sordum.O da bana 'Hayır başkanım, ben onlara yetki vermedim' dedi. Bunlar Mehmet'in menajeri falan değil. Daha fazla beni konuşturmasınlar. Çocuğu rahat bıraksınlar. Bıraksınlar bakalım Mehmet'i şöyle bir 10 gün. Sonunda hangi takımlı çıkacak bakalım" yorumunu yaptı. Bu arada başkan Yıldırım yarın bu konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek.

F.BAHÇE TAPUYU ALDI!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Kayserispor Başkanı Recep Mamur dün İstanbul'da buluştu. Kulüpteki görüşmeye Mehmet Topuz'un menajerlerinden Hakan Şirin de katıldı. Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, Mamur'dan Topuz'un bonservisini, 5 milyon euro+Gökhan Emreciksin karşılığında aldı. Yıldırım, Topuz'un menajerine de, "Mehmet Topuz'u ikna et. Bu işi güzellikle çözelim ve tatlı bir şekilde bitsin. Topuz'u Fenerbahçe camiası bağrına basacaktır" dedi.

BEŞİKTAŞ'A AĞIR SUÇLAMA
Bu arada Kayseri Başkanı Recep Mamur, "Beşiktaş, Anadolu'nun pek çok takımından transferler yaptı, neler yaşandığı ortada. Önce onları bir temizlesin. Benim için ilk şart para değil. Biz Fenerbahçe'ye söz verdik, Fenerbahçe istedikten sonra Beşiktaş 10 katını da verse olmazdı" açıklamasını yaptı.

F.BAHÇE TARAFTARI TOPUZ'U İSTEMİYOR
Fenerbahçe taraftarı Topuz'u istemiyor. Sarı-lacivertli taraftarlar, fenerbahce. com'da düzenlenen ankette, kulübün bonservisini aldığı Topuz'un transferini onaylamadı. Sitede "Adı Beşiktaş ile anılan Mehmet Topuz'un transferi sizi mutlu etti mi?" şeklindeki sorunun yöneltildiği ankette "Hayır" cevabı % 65 çıktı.

'MEHMET TOPUZ ÇİRKİN BİR YOLDA'
Kayseri Büyükşehir Beledilye Başkanı ve Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, "Mehmet Topuz, Kayserispor'un 1 yıllık daha oyuncusu. Hiç kimseyle oturup görüşmemesi lazım" dedi. Özhaseki, Mehmet Topuz'un ''çirkin'' bir yola girdiğini ve içinde bulunduğu durumun gereksiz bir hale dönüştüğünü kaydetti. sabah