İtalya'daki depremde ölen 287 kişinin cenazesi bugün toplu halde kaldırılıyor. Veda anı yürekleri burkuyor. Çocukar anne babalarına, anneler babalar evlatlarına, sevdiklerine veda ediyor.

İtalya'da L'Aquila ve çevresinde meydana gelen şiddetli depremde ölü sayısı 287'ye yükselirken cenazelerin bugün toprağa verileceği tüm İtalya'da yas yaşanıyor.

DEVLET TÖRENİ DÜZENLENİYOR

L'Aquila'da Mali Muhafız Akademisi önündeki meydanda bugün düzenlenecek devlet törenine başta cumhurbaşkanı ve başbakanın yanı sıra çok sayıda siyasetçinin de katılması bekleniyor.

Sivil savunma yetkilileri, şu ana kadar enkazdan çıkarılan cesetlerden birinin halen teşhis edilemediğini belirtti. Depremde yaşamını yitirenlerin bir bölümünün toprağa verildiğini bildiren yetkililer, bugün düzenlenecek cenaze töreniyle yaklaşık 150 naaşın ebedi istirahatgahlarına uğurlanacağını kaydetti.

L'Aquila'da TSİ 12.00'de düzenlenecek cenaze ayini Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone ve L'Aquila Başpiskoposu Giuseppe Molinari tarafından yönetilecek.

Deprem faciası Hristiyanların en önemli yortularından biri olan paskalya coşkusuna da gölge düşürdü. Katoliklerin dini ritüellerine göre normal koşullarda paskalya öncesindeki cuma günü, ayine katılan kişilerin kutsanmış ekmek ve şarabı paylaştıkları “efharistiya ayini” yapılmıyor. Ancak Vatikan'dan çıkan özel izinle, "kutsal cuma" diye nitelenen paskalya öncesindeki cuma gününe rast gelen cenaze merasimi sırasında “efharistiya ayini”nin yapılması da mümkün kılındı.

MÜSLÜMANLAR İÇİN DE CENAZE NAMAZI KILINACAK

Depremde hayatlarını kaybedenler arasında ikisi Filistinli olmak üzere toplam dört Müslüman da yer alıyor. Hristiyan ritüeline göre düzenlenecek cenaze merasiminin tamamlanmasının ardından, hayatlarını kaybeden Müslümanlar için de cenaze namazı kılınacak.

L'Aquila'da devlet töreni eşliğinde düzenlenecek cenaze merasimi, İtalya'daki Rai1, Canale5, İtalyan Sky ve La7 televizyonlarından canlı olarak yayınlanacak.

Meteoroloji uzmanları L'Aquila'da bugün yağmur bekliyor. Yetkililer, L'Aquila'daki cenaze törenine katılacak kişilerin, yağmur olasılığını göz önüne alarak şemsiyelerini de beraberlerinde getirme çağrısında bulundu.

Hürriyet