Toplantılara ve söz verilen yerlere geç kalanlara yemek cezası veren Kerem Al, bunu Aydın’da ilk defa il istihdam kurulu toplantısına geç kalan AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu’ya uygulamıştı. Dünde ADÜ Rektörü Mustafa Biricioğlu’na yemek cezası kesen Vali Kerem Al, en kısa sürede cezanın yerine getirilmesini istedi.
Bayburt'ta toplantılara geç kalanlara kestiği cezalarla tanınan Kerem Al, Aydın'da da bu geleneğini sürdürüyor. Aydın’a geldiği günden veri verdiği randevulara ve katıldığı toplantılardaki dakikliği ile dikkat çeken Vali Kerem Al, dün gerçekleştirilen ADÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Görüntü Arşivleme ve Dağıtım Sistemi açılış törenine kendisinden 5 dakika sonra gelen ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu’na yemek cezası kesti.
İlk olarak Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun girdiği salona gelen Vali Kerem Al, törenin başlatılmasını istedi. salondaki görevlilerden Rektör Birincioğlu’nun yolda olduğunu ve 5 dakika içerisinde salonda olacağını öğrenmesi üzerine yanındakilerle bir süre sohbet etti. bu sırada salona giren Rektör Mustafa Birincioğlu’na ‘hoş geldin’ diyen Vali Al, "Hoş geldin ama geç kaldın. Onun için sana ceza uygulamak durumundayız. Buradaki herkese kendi cebinden olmak şartıyla yemek vereceksin. bu cezada en kısa sürede uygulanacak. Aydın’da da başlattığımız bu geleneği sürdüreceğiz. Toplantılara kim geç kalırsa, cezasına razı olacak” dedi.
Valinin sözlerini tamamlamasının ardından salondaki yerini alan ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu, kendisine kesilen cezayı kabul ederek, en kısa sürede yerine getireceğini belirtti.

20120216ay519099.20120216121726.jpg