Yenipazar Müftülüğü, ilçedeki camilerde görev yapan din görevlileri ve müftülük çalışanlarına yeni başlayacak olan Yaz Kur"an Kursları programı öncesi moral ve motivasyon açısından bir araya getirdi. Aylık toplantılar kapsamında bir araya gelen din görevlilerinin toplantısı, piknik havasında geçerken; din görevlileri etkinlikte hem yılın yorgunluğunu attılar hem de eğlenip hoş bir vakit geçirdiler. Sultanhisar Ovacık Yaylası"nda bulunan piknik yerinde gerçekleşen etkinlikte buluşan din görevlileri sportif ve kültürel etkinliklerle farklı bir gün yaşadılar.
Etkinlikte konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, bir süredir bu pikniğin hazırlıklarının yapıldığını ve amacına ulaşmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Sevgi odaklı hizmet anlayışı ile bir çok hizmeti gerçekleştirmenin mümkün olduğunu belirten Aydın, bu kapsamda din görevlilerine büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti. Diyanet İşleri Başkanlığının sosyal açılımlı din hizmeti projesinin çok önemli olduğunu, cami içi ve cami dışı din hizmetlerinde güzel çalışmalar yapıldığını kaydeden Aydın, “Din görevlileri olarak insanlığa model kişileriz. Bu tür toplantılar sadece piknik değil, içerisinde başka etkinlikler ve güzellikler de olmalıdır. Biz din görevlileri fikirde, sözde ve eylemde dengeli olacağız. Aşırılıklardan uzak olacağız. Dinimiz kolaylık üzerine bina edilmiştir. Dinimizin rahmet dolu prensiplerini toplumumuzun tüm damarlarına en güzel şekilde götüreceğiz. Bunun için kendimizi geliştireceğiz. Kendine güvenen, işini seven, insanı seven ve Allah"ın rızasını gaye edinen insanlar olarak toplumda öne çıkacağız. Biz her şeyimizle insanlara mesaj veriyoruz. Aile hayatımız, hatta ev içerisindeki düzenimize varıncaya kadar insanlara örnek olacağız. Önce çok yakınlarımıza örnek olacağız. Komşularımızı hiç ihmal etmeyeceğiz. Herkes bu toplumda evinin önünü temizlerse bir ilçe temizlenmiş olur. Görevliler olarak, muhataplarımızı, hedef kitlemizi iyi tanıyacağız. Köyümüzün, mahallemizin tüm insanlarını; genç, yaşlı, ihtiyar, engelli, eğitimli, eğitimsizine varıncaya kadar iyi tanıyacağız. Onların ihtiyaç ve taleplerine uygun hizmetler üreteceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığının görev alanı içerisinde halkı dini konularda aydınlatmak olduğunu görüyoruz. Dolayısı ile toplumun tüm durumu bizi enterese etmektedir. Artık bundan sonra toplumda daha görünür olacağız, daha projeli çalışacağız. Proje havuzu oluşturacağız. Bu toplumdaki her problem bir şekilde bizi ilgilendirmektedir” dedi.
Müftü Aydın"ın konuşmasının ardından program İmam-Hatip Erkan Cengiz"in okuduğu Kur"an-ı Kerim ve meali ile devam etti. Kur"an tilavetinden sonra toplantı gündemi görüşüldü. Arkasından din görevlilerinin okuduğu ilahi ve kasideler gönüllerde hoş esintiler bıraktı.