Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde 2 yıl önce tamamlanarak hak sahiplerıne kura ile teslim edilen TOKİ evlerinde oturanlar, aidatların dolar üzerinden toplanmasını protesto etti

SİTEYİ YÖNETENLERİ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Elmadağ TOKİ evleri sakinleri sokakta toplanarak, siteyi yönetenlerin istifa etmesini ve yönetimin site sakinlerine devredilmesini istedi. TOKİ'nin isteği yüzde 51 imzayı topladıkları halde, çeşitli bahaneler ileri sürülerek eski yönetimin devam ettiğini söyleyen site sakinleri, aidatların hem yüksek hem de dolar bazında toplandığını söyledi. Site sakinleri adına konuşan Ali Demirci, şunları söyledi:

"'TOKİ'nin istediği yüzde 51'lik imzayı toplalamamıza rağmen eski site yönetimi bizi çeşitli bahanelerle halen yönetmeye devam ediyor. Keyfi uygulamalarla sitede yaşayan insanlara dolar bazında aidat ödetiyorlar. Bizler Amarika'da yaşamıyoruz ki dolar ile aidat ödüyelim. Bizler alt gelir grubu olarak örneğin 300 TL ev taksiti ödüyoruz artı 200 TL aidat ödüyoruz. Bu uygulama ile biz alt gelir grubu insanlar mağdur ediliyor ve aidatlarımızı ödeyemez duruma düşüyoruz. Site sakinleri olarak görüş ve düşüncelerimiz şimdiye kadar hiç dikkate alınmadı. Bu nedenle TOKİ'nin site yönetimini bir an önce site sakinlerine bırakılmasını istiyoruz."

Site yönetimini protesto eden kadınlar ise Elmadağ ilçe merkezine 3 kilometre uzuklıkta yaşadıklarını belirtirken, "Sitede 2 bin nüfus var, TOKİ'nin yapım aşamasında ilköğretim okulu proje vardı ama şimdi okulumuz yok. Çocuklarımızı okula göndermekte hem maddi, hem de manevi zorluklar yaşıyoruz. Çocuklarımızın oynayabilecekleri oyun sahaları yok, sokaklarda oynuyorlar. Sularımız bazen günlerce akmıyor" dediler.