Kalp krizi sonucu önceki gün yaşamını yitiren eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik için dün Meclis'te düzenlenen törene devletin zirvesi katıldı. Törene katılan AKP"den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Başbakan Erdoğan yan yana gelmelerine rağmen tokalaşmadılar bile. 


Kalp krizi sonucu önceki gün yaşamını yitiren eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik için dün ilk tören, 14 yıl genel bakanlığını yaptığı Hak-İş Konfederasyonu Genel Merkezi önünde düzenlendi.

Cenaze daha sonra TBMM"ye getirildi. Meclis"teki tören, gelenekçi-yenilikçi Milli Görüş kadrolarını buluşturdu, RP ve DYP"den eski bakan ve milletvekilleri de katıldı. Kocatepe Camii"ndeki törene ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan"ın yanı sıra bakanlar, sendika temsilcileri ve çok sayıda politikacı katıldı.

SELAMLAŞMADILAR

AKP"den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Başbakan Erdoğan yan yana gelmelerine rağmen tokalaşmadılar. Cumhurbaşkanı Gül, Çelik"in tabutunu bir süre omzuna alırken, Başbakan Erdoğan tabutu cenaze arabasına kadar taşıdı. Erdoğan, cenaze arabasının yanında Çelik"in oğlu Ali Çelik ve yakınlarına başsağlığı diledi. Çelik"in cenazesi doğduğu yer olan Kocaeli"nin Gölcük İlçesi Hamidiye Köyü"nde defnedildi.

Hürriyet