Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ile Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen tıbbi atık eğitim programını başarıyla bitiren 113 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Aydın Devlet Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, sağlık kuruluşlarının faaliyetleri sırasında evsel, tıbbi ve tehlikeli atıkların oluşturduğunu, bu atıkların her bir sağlık kuruluşu içerisinde usulüne göre ayrıştırılarak belediye temizlik görevlilerine teslim edildiğini söyledi.
Tıbbi atıkların sağlık kuruluşları içerisinde toplanması, ayrıştırılması, minimizasyonu ve geçici depolara taşınması gibi hususların Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında yapıldığını ifade eden Tırpancı, ''Aydın Çevre ve Orman Müdürlüğü ile birlikte düzenlediğimiz bu eğitim programı, Aydın'da sağlığın ulaştığı noktayı göstermektedir'' diye konuştu.
Aydın İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Süleyman Günday da daha sağlıklı ve daha temiz bir dünya için, insan ömrünü daha uzun, daha sağlıklı kılmak için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından tıbbi atık eğitim programını başarıyla bitiren 113 kursiyere sertifikaları verildi.