THY'nin İstanbul-Ercan seferini yapacak uçağının KKTC'deki yoğun sis yüzünden iptal edilmesi üzerine yolcular uçaktan indirildi. Yakın saatlerde seferi olan Atlasjet ve Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) uçaklarının Lefkoşa"ya hareket ettiğini gören yolcular tepki gösterince, iptal edilen sefer 5 saat sonra yeniden yapıldı.

THY"nin TK 1260 sefer sayılı uçağı ile saat 07.10"da KKTC'ye hareket edecek olan yolculara, uçağa alınmalarından yaklaşık 1 saat sonra uçuşun Kıbrıs'taki sis yüzünden iptal edildiği anonsu yapıldı ve yolcular aşağıya indirildi. Yolculara iptal nedeni olarak, sis olduğu bildirildi.

Havalimanı uçuş bilgi tablosunda kendilerinden iki saat sonra kalkacak olan Atlajet ve KTHY uçaklarının Lefkoşe"ye birer saatlik gecikmeyle kalkacağını gören, pasaport çıkışları bile iptal edilen yolcular, bu kez THY bankolarının önüne gelerek, alkışlarla protesto eylemi başlattı.

THY görevlileri, uçuş için yeni bir uçak ve ekibin hazırlanmasına çalışıldığını belirterek yolculardan sakin olmalarını istedi. Yolcular ise kontuar önünden ayrılmayacaklarını belirtti. Yolculardan Urfa"da ticaret yaptığını söyleyen Emin Uçankuş çantasından bir şişe viski çıkartarak yol arkadaşlarına, “Buradan bir yere ayrılmıyoruz. İçkiler ve sigaralar benden” dedi. Protestoyu uzun süre devam ettiren yolcular daha sonra kafeteryaya davet edildi ve kendilerine saat 12.30 Ercan"a uçacakları bildirildi.

THY"den yapılan açıklamada da seferin sis yüzünden önce iptal edildiği ancak sisin kalkması üzerine TK 1260 sefer sayılı uçuşun yerine TK 5260 sayısıyla yeni bir sefer konulduğunu ve uçuşun bu uçakla yapıldığı bildirildi. Bu arada bazı yolcular, iptal nedenin sisten değil, pilotların mesaisinin bitmesinden kaynaklanmış olabileceğini iddia ettiler./milliyet