Genelkurmay Başkanı, Başbakan"ın yanında gazetecilere yaptığı açıklamada PKK"lılara “Adalete teslim olun” çağrısı yaptı. Erdoğan da “Demek ki süreçten korkulacak bir şey yok” dedi.

GENELKURMAY Başkanı Org. İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı"ndaki devir teslim töreninin ardından verilen resepsiyonda gazetecilerin yanına geldi. “Size bir şey söyleyeceğim” diye söze giren Başbuğ, o sırada resepsiyondan ayrılmak üzere olan Başbakan Erdoğan"a, “Sayın Başbakan sizin de duymanızı istiyorum” dedi. Erdoğan bunun üzerine Başbuğ"un yanına geldi. Başbuğ, “Temmuz"a ilişkin terör raporlarına baktım. 14 terörist teslim olmuş. Bunlardan 10"u hakkında hiçbir adli işlem yapılmadan serbest bırakılmış. 2"si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış. 2"si de tutuklanmış. (Teröristlere seslenerek) Gelin teslim olun Türk adeletine güvenin” dedi. Başbuğ, Başbakan"a, “Siz ne dersiniz?” diye sordu.

“Endişeye gerek yok”

Erdoğan da, teslim olma sürecini kastederek, “Bazılarının bu süreci endişe verici şekilde göstermesi yanlış. Demek ki korkulacak bir şey yok” dedi.

Erdoğan, terör örgütü militanlarının TCK"nın 221. maddesini çok bilmediklerine ilişkin bir değerlendirme üzerine de, “Haberleri olmasına gayret ediyoruz” dedi.

Hükümetin “demokratik açılım” için yürüttüğü çalışmaların önemli bir ayağını dağdaki teröristleri indirme planı oluşturuyor. Hükümet daha önce “eve dönüş” ya da “etkin pişmanlık” olarak bilinen yasaları inceliyor.

Vatan