Bahçeli, önceki akşam Başkanlık Divanı"nda şöyle konuştu: “Hayatının hiçbir döneminde bizim teşkilatımız içinde yeri olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Bu olaylar, MHP"nin dışındadır. Ama bugün bu kişiyi ve karıştığı olayları bize karşı kullanmak isteyen kendini bilmezler çıkabilir. Teşkilatlarımız, bu kişiye ve arkadaşlarına karşı mesafe koysunlar.”

Anayasa Değişikliğine Şartlı Evet

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İhtiyaç duyulacak değişikliklerin, Anayasanın, gerçek bir "Toplum Sözleşmesi Belgesi" olması için mümkün olabildiğince geniş bir uzlaşmayla gözden geçirilmesi ve gerekli değişikliklerin iç dinamikler hesaba katılarak yapılması şarttır” dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli"nin Anayasa değişikliğine yönelik önerileri şu şekilde:

ANAYASA KUTSAL METİN DEĞİL

Bir ülkenin işleyiş ve ilerleyişinin, toplumun bir arada yaşama iradesinin yazılı bir beyanı olan anayasalar, kutsal metinler değildir. Anayasalar değiştirilebilir. İhtiyaç duyulacak değişikliklerin, Anayasanın, gerçek bir "Toplum Sözleşmesi Belgesi" olması için mümkün olabildiğince geniş bir uzlaşmayla gözden geçirilmesi şarttır.

UZLAŞMA KOMİSYONU

TBMM"de temsil edilen siyasi partilerden teşekkül etmiş bir "Anayasa Değişikliği Uzlaşma Komisyonu" oluşturulmalıdır. Komisyonun mutabakata varacağı maddelerle ilgili "Demokratik Sözleşme" yapılmalıdır. Değişikliği öngörülen Anayasa maddelerinin kararı, milletvekilliği genel seçimlerinden sonra oluşacak 24. Dönem TBMM"nin iradesine bırakılmalıdır./Türk Time