Dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic, Türkiye'yi tanıtan yapımı kapsamında, Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos'la da Samandıra Kamp Merkrezi'nde söyleşi gerçekleştirdi.


Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, coğrafi ve kültürel yönleriyle Türkiye'nin tanıtıldığı belgeselin sunucusu Brezilyalı Josimar Mello, yapımdaki, yabancı birinin gözüyle Türkiye'nin anlatıldığı bölümler için vatandaşı Roberto Carlos'u tercih etti.

Geçtiğimiz hafta içinde Samandıra'ya gelen National Geographic ekibi ve sunucu Josimar Mello, tesislerde Roberto Carlos'la Türkiye hakkında bir söyleşi yaptı. Türkiye izlenimlerini aktaran Roberto Carlos, Türk yemeklerini çok sevdiğini de söyledi.

Roberto Carlos'un, “Türkiye'ye ilk geldiğimde yemeklerine alışamayacağımı düşünmüştüm. Bu nedenle de Brezilya'dan teyzemi buraya getirtmiştim. Ama yemeklere kısa sürede alıştım. Teyzem de Türk yemeklerini yapmayı öğrendi. Artık acılı yemekleri bile rahatlıkla yiyebiliyorum” şeklinde görüşlerini aktardı.

Söyleşide, Türkiye'nin, Avrupa'nın bir parçası olduğunu vurgulayan Roberto Carlos, “Türkiye, gelişmiş bir Avrupa ülkesidir” ifadesini kullandı.

Roberto Carlos'un da yer aldığı Türkiye belgeseli, önümüzdeki haftalarda National Geographic kanalında yayınlanacak.


Hürriyet