10 Kasım 2009 günü Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu girişine hazırladıkları Atatürk Köşesi, Okudukları Şiirler ve yaptıkları Oratoryo ile katılanlara duygulu anlar yaşatmışlardı. Hatta Anma programına katılan şehit anneleri duygulanarak göz yaşlarına hakim olamamıştı.

Nazilli Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinin hazırlamış olduğu program izleyenlerden büyük bir beğeni kazanırken programın finalinde tüm izleyiciler öğrencileri ayakta alkışlamıştı. Sivil Toplum Kuruluşları"da bu programdan çok etkilendiklerini belirterek Emekli Astsubaylılar Derneği başkanı İbrahim Yağtu, “Öğrencilerimizin tamamı bu oyunu sergilerken sadece oynamak veya bir anlık bir olay olarak görmemiş. Çocuklarımızın hepsi sanki o olayları yaşamış o anlarda bulunmuş gibi bize de yaşattılar. Duygu yüklü oyunları bizleri çok etkiledi. Sergiledikleri program dolayısıyla Okul Müdürü Hüdaverdi Yolcu"ya teşekkür ederiz” dedi.

Nazilli Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Hüdaverdi Yolcu, kendilerine teşekkür eden Sivil Toplum Kuruluşlarına yaptığı konuşmasında; “ 10 Kasım programında 26 öğretmenimizin tamamı görev alırken 50 öğrencimizde görev yaptı. Ekip olarak çalışan arkadaşlarımız gerçeklerden ve duygularından ödün vermeden çalıştı. Bizleri utandırmadıkları için çok mutluyuz. Özellikle bu yıl emekli olacağım için öğretmenlerimizin ve öğrencilerimin sergilediği bu gösteriden çok mutluyum. Asla unutmayacağım. Bizleri izleyenlere ve programda görev alan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu./iha