44 yaşındaki Tayfun Sevinç, Çanakkale’de acemi birliğini tamamlayan oğlu Oben Sevinç’i bir hafta önce İzmir Bornova’daki birliğine gönderdi. Bu sabah İzmir’in Foça İlçesi’nde yaşanan terör olayını duyan baba Sevinç, oğluna ait 34 YA 2443 plakalı otomobili garajdan çıkarttı ve terörü protesto etmek için otomobilin çeşitli yerlerine Türk Bayrağı astı. Camlarına da ’PKK dağdan indi İzmir’e, yarın Tekirdağ’da’, ’Nerede bu devlet her gün şehit var’, ’PKK İzmir’de’ yazılı dövizleri yapıştırarak kent merkezinde dolaşmaya başladı.

Olayı haber alan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Sevinç’in otomobilini Cumhuriyet Meydanı’nda durdurdu. Polisler, ’gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet’ suçundan otomobille birlikte Sevinç’i Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Burada otomobildeki dövizler polis tarafından sökülürken, Tayfun Sevinç de ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

’ARTIK YETER’

Şehit haberine çok üzüldüğünü belirten Tayfun Sevinç, "Artık yeter. Sabah televizyonda İzmir’den gelen şehit haberlerini izleyince çok etkilendim. Benim oğlum da İzmir’de asker. Artık evlatlarımızı ucuz kaybetmeyelim diye sesimi duyurmak istedim. PKK, bugün İzmir’de yarın Tekirdağ’da" diye konuştu.