Mardin"in Kızıltepe ilçesinde de yine hava harekatında öldürülen Meryem Adsoy için yürüyüş düzenlendi.
Demirtaş ve Baydemir"in de aralarında bulunduğu DTP"liler, Cizre Dağkapı Mahallesi"ndeki taziye çadırını ziyaret etti. Polisin sıkı önlem aldığı mahallede sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı.

Cenazeyi geçiremedik

DTP"lileri karşılayan Işıklı"nın babası Tahsin Işıklı, oğlunun cenazesini almaya Irak"a gittiklerini ve cenazeyi Zaho"ya kadar getirdiklarini ancak Türkiye"ye geçiremediklerini iddia ederek yardım istedi.

Kızıltepe'de yürüyüş

17 Ekim"de Kandil Dağı'na düzenlenen hava harekatında öldürüldüğü ve örgütün üst düzey yöneticilerinden biri olduğu belirtilen Adsoy için de Kızıltepe'de yaklaşık bin kişi Seyda Camii önünde toplanarak yürüyüş yaptı.
"Uyarıyoruz bu ateşi durdurun yoksa bu ateş sizi de yakar" yazılı pankart taşıyarak "Katil Erdoğan", "Savaşa savaş, barışa barış" ve "Kızıltepe ovası PKK yuvası" diye sloganlar atan kalabalık Adsoy için kurulan taziye çadırına geldi. DTP Mardin İl Başkanı Hilmi Öncü, ilçe başkanı Reşat Kaymaz ve bazı DTP'liler çadırın içindeki PKK flamaları ve Adsoy"un fotoğraflarının bulunduğu yerde oturdu.