AKP MYK"da kurmaylarıyla bir araya gelen Erdoğan, “İngiltere"deki modeli inceliyoruz. Başka ülkeleri de inceliyoruz. Gözaltı süresi uzatılabilir mi? Başka tedbirler alınabilir mi, ona bakıyoruz” dedi

Önceki gün yapılan AKP MKYK toplantısında kriz ve terörle mücadele masaya yatırıldı. 4.5 saat süren toplantıda MKYK üyelerinin terörle ilgili endişelerini dile getirdikleri öğrenildi. Batman Milletvekili Ahmet İnal, son yaşanan terör olaylarını hatırlatarak, “Bölgede tütün ekimi yapıldı. Toplam 50 milyon YTL tutarında. Tekel bunu alsa iyi olur. Yoksa 50 bin kişi işsiz kalacak” dedi. İnal"ın terör konusu gündeme getirmesi üzerine Başbakan Erdoğan, askerlerin de katıldığı Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına değinerek, “Perşembe günü toplandık. Biz İngiltere"deki modeli inceliyoruz. Başka ülkeleri de inceliyoruz. Gözaltı süresi uzatılabilir mi? Başka tedbirler alınılabilir mi, ona bakıyoruz. Birkaç önemli karar alacağız” dedi.

OHAL istenmiyor

Erdoğan"ın bu değerlendirmesi üzerine Ahmet İnal, muhalefet partilerinin OHAL benzeri düzenleme istediğini söyledi. Başbakan, konuyla ilgili şunları söyledi: “Onların böyle talebi yok, asker de OHAL"i istemiyor. Bunun üzerinde durmuyoruz. Biz biraz fazla detaya daldık. Çok kapsamlı, detaylı bir çalışma yapıyoruz. Salı günü tekrar toplanayacağız. Olmazsa tekrar toplanırız. 1984"ten bu yana süren bir olayı neden sonuçlandıramadık, neden tedbirler palyatif kalıyor. Askeri tedbirler dışında neler yapılabilir, daha başka askeri tedbirler neler alınabilir? Bunlarla ilgili en kapsamlı çalışma yapıyoruz. Onun için biraz uzun sürecek. Onun için bittiğinde güzel olacak.”

67 karakol ihalesiz

Erdoğan, bölgedeki karakolların yenilenmesi çalışmasının sürdüğünü kaydederek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay"a hızlı hareket edilmesi talimatı verdi. Erdoğan, “67 karakolun yenilenmesini ihalesiz olarak yapın” derken, bu konuda TOKİ"nin de destek olacağını bildirdi.