Bu isimlerin görevlerini karargâhtaki albay rütbesindeki subayların üstleneceği öğrenildi

Türk Silahlı Kuvvetleri"nde (TSK) görevli 364 general ve amiralden 30"unun tutuklanmasının ardından, tutuklu generallerin yerine kimlerin vekâleten atanacağı da belli oldu. TSK, kıta görevindeki komutanların yerine yeni komutanlar atarken, karargâhta görevli isimlerin yerine bir atama yapılmadığı, bu isimlerin görevlerini karargâhta bulunan genellikle albay rütbesindeki subayların üstleneceği öğrenildi.

Kıta görevindekilere vekâlet

Star gazetesinin haberine göre, 30 general ve amiralin tutuklanmasının ardından bu isimlerin yerine kimlerin vekâlet edeceği de belirlendi. Bu kapsamda karargâhta görevli komutanlara vekâlet edecek isimler için görev değişikliğine gerek duyulmadığı öğrenildi. Karargâhta görevli isimlerin yerine, ilgili birimlerden kendilerinden alt rütbeli bir subay getirildi. Ancak kıta görevini sürdüren komutanlara vekâlet edecek isimler için görev değişikliği yapılması uygun görüldü.

Bu kapsamda, Elazığ merkezli 8. Kolordu Komutanı Mustafa Korkut Özarslan"ın yerine Doğubeyazıt merkezli 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Erbaş atandı. Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu"nun yerine Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın yerine ise bu yıl tuğgeneralliğe terfi ettirilen Zonguldak merkezli 3. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı getirildi.

6 ay önce atanmış oldu

Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu"nun yerine ise Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu getirildi. Ağustos"ta yapılacak Yüksek Askeri Şûra toplantısında TSK teamülleri doğrultusunda Otuzbiroğlu"nun oramiralliğe, Bostanoğlu"nun ise Otuzbiroğlu"ndan boşalacak Kuzey Deniz Saha Komutanlığı"na getirilmesi öngörülüyordu.

Tutuklanan diğer isimlerin görevleri ise bulundukları birlik ve karargâh itibarıyla çoğunluğu albay rütbesinde bulunan subaylar tarafından yürütülecek. Bu kapsamda 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kasım Erdem"in yerine Albay Eşref Arık ve Donanma Kurmay Başkanı Tüamiral Semih Çetin"in yerine Kurmay Albay Meftun Dırman"ın getirildiği öğrenildi.