Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün yaptığı çalışma ile 8 Mart 2008 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak sürülüğe giren “Fikir ve Sanat Eserlerinin Tespit Edildiği Materyallerin Çoğaltım ve Satışını Yapan veya Yayan İşletmelerin Sertifikalandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin” bazı maddelerinde değişiklikler yapıldığını duyurdu.
Konuyla ilgili olarak Vali Yardımcısı Kırcalı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu yönetmeliğin 5. maddesinde yapılan değişiklikle yapımcıların da sertifika almasını sağlayan “tespit” ifadesinin ilave edildiğini söyledi. Yönetmelik değişikliğiyle sertifika başvurusu sırasında ibraz edilmesi gereken belgelerden biri olan “İşyeri açma ruhsatı tasdikli örneğinin”, ruhsatın edinilmesinde karşılaşılan zorluklar nedeniyle “Ticaret ve esnaf odası faaliyet belgesi örneği ve vergi levhası örneği” olarak değiştirildiğini belirten Kırcalı, “Aynı yönetmeliğin 8. maddesinde dijital iletişim söz konusu olduğunda giriş sayfasında sertifika numarası bulundurma zorunluluğu kaldırılmış, böylece söz konusu yönetmeliğin 5. maddesi ve ilgili kanun maddesi ile uyum sağlanmış oldu. Bununla birlikte sertifika numaralarının fatura ve sevk irsaliyelerinde yer almasına ilişkin düzenlemenin uygulamaya aktarılmadığının tespit edilmesiyle nedeniyle aynı maddenin 'c' bendi madde metninden çıkarıldı. Yönetmeliğin 12. maddesinde yapılan değişiklik ile sertifika denetimlerinin illerde mülki idare amirleri tarafından oluşturulacak bir komisyon marifetiyle gerçekleştirilmesi hükme bağlanarak, denetimlerin nasıl ve hangi birimler tarafından yapılacağı hususlarına açıklık getirildi” dedi.
İlgililerin tüm bu değişiklileri göz önünde bulundurması gerektiğine değinen Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, sertifika alması zorunlu olan iş yerleri için başvuru süresinin 1 Haziran 2008 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldığını duyurdu. Kırcalı, iş yeri sahiplerinin her hangi bir olumsuz durumla karşılaşmaması için belirtilen süre içerisinde gerekli işlemleri başlatmasının menfaatlerine olacağını sözlerine ekledi.