İSTANBUL polisinin hırsızlara karşı yürüttüğü operasyonda mahkemeye çıkartılan zanlılardan 34"ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Daha önceden tutuklanan 5 kişi ile birlikte tutuklu sayısı 39 oldu. Funda Y."nin velayeti babasında olan 3 yaşındaki kızını arkadaşı Ayten, sevgilisi Zeynel ve Ayhan adlı kişiyle nasıl kaçırdığı ise yapılan telefon dinlemelerinde ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon sırasında film senaryolarını aratmayan bir hayat hikayesi ortaya çıkmıştı. Okulda tanışıp kaçırarak evlendiği eşinin, gezmeye gittiğini söyleyip akrabaları ile birlikte hırsızlığa çıktığını öğrenince boşanan işadamı Gökhan Y., eşinin ailesi tarafından kaçırılan 3 yaşındaki kızı Esin Nil"e İstanbul polisi tarafından düzenlenen yankesicilik operasyonu sayesinde kavuşmuştu. Operasyon sırasında çekilen görüntüleri televizyonda seyrederken gözaltına alınan eski eşi Funda Y."yi kucağında çocuğu ile görünce hemen polise gelmiş, çocuğunu teslim aldıktan sonra "Onunla yeni bir hayata başlayacağız. Annesi gibi hırsız olmasına izin vermeyeceğim." demişti.

Çocuk kaçırma olayıyla ilgili telefon dinleme kayıtları
Zanlılardan Funda Y. Şeker Ö."yü arıyor.

16 kasım telefon dinlemelerinde

Funda: Babam elinde bir karar olmadan gidersen hiçbir şey olmaz diyor.
Şeker: Nasıl alacan o kararı?
Funda: Pazartesi günü savcılığa gitmem gerekiyormuş. Yoksa polis hiçbir şey yapamazmış.
Şeker: Doğru diyor.
Funda: Gökhan(Funda"nın eski eşi) uzaktan kumanda yapıyor yalaka. Ama çocuğun yanında değil. Ben de şimdi üstümü giyiyorum. Ayten ile oraya gideceğim. Baba diyeceğim, kızımı görmek en doğal hakkım. Geliyorsan sen de gel. Çocuğu gezdireceğim, geliyorsa gelir.
Şeker: Ayten, alıp kaçıverirsin kızı. Aşağı indir. Dersin ki, bugün bayram çocuğumu gezdireceğim. Ona da mı yok diyecek.
Funda: O zaman öyle derim.
Şeker: Bana durum hakkında mutlaka bilgi ver. Yoksa bu hafta oraya gelirim, görürsün neler yapacağımı. Çocuğu aşağı arabaya indirin, gezdirin. Sonra Ayten"in eline ver, kaçırsın çocuğu.

"BÖYLE FIRSAT ELE GEÇİREMEYİZ"

Zanlılardan Ayten Y. 16 Kasım 2010 tarihinde sevgilisi Zeynel K."yi arıyor. "Bir araba lazım. Çok önemli bir iş. Funda"nın kızını kaçıracağız. Şimdi bayram günü Funda"nın kocası burada yok. Bir daha böyle fırsat ele geçiremeyiz." diyor.

PLAN YAPIYORLAR

Bir süre sonra Zeynel K. sevgilisi Ayten K."yı arıyor.
Zeynel: Tamam geleceğiz. Ama tanıdık bir arkadaşın taksisiyle geleceğiz.
Ayten: Tamam. Bak şimdi anlatıyorum. Biz Carrefour"a gideceğiz. Orada yemek yiyeceğiz. Siz de gelin ama bizimle konuşmayın. Uzaktan izleyin.
Zeynel: Çocuğu ne zaman götüreceğiz?
Ayten: Carrefour"un önü var ya, birinci kapı. Biz bahçeye geldiğimizde daha içeri girmeden çocuğu alıp gideceğiz.
Zeynel: Tamam, biz oraya geliyoruz.
Bir süre sonra Ayten Y. sevgilisi Zeynel K."yı arıyor.
Ayten: Neredesiniz?
Zeynel: Marketin bahçesindeyiz.
Ayten: Birinci kapının orada durun. Biz arabadan iner inmez araba ile önümüzde durun. Çocuğu arabaya atacağız.
Zeynel: Biz sizin hangi arabayla geldiğinizi nereden bileceğiz.
Ayten: Biz sizi telefonla ararız.

KAÇIRMA ANI

Ayten Y. Sevgilisine Zeynel K."ya mesaj atıyor.
"1 dakika sonra oradayız. Gözünüz kapıda olsun. Geldik"
Ayten Y. sevgilisi Zeynel K."yı arıyor
Ayten: Neredesiniz?
Zeynel: 1"inci kapı dediniz 3"üncü kapıdan girdiniz. (Zeynel"in yanında şoförlük yapan Ayhan adlı bir kişi daha var.)
Konuşmaların ardından 3 yaşındaki Esin Nil, annesi Funda ve Ayten Y. ile onun sevgilisi Zeynel ve arkadaşı Ayhan tarafından kaçırılıyor. Küçük Esin Babası tarafından 2,5 ay arandıktan sonra polis operasyonunun içinden çıkıyor

DHA