Dünya geneli ile kıyasladığımızda ülkemizde telefon fiyatlarının hayli yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bunun birden fazla nedeni var. Fakat en büyük neden haddinden fazla olan vergiler.

Bu vergi engelini aşmanın yolu yok. Dolayısıyla telefon tarafında ucuza cihaz almanın tek yolu, üreticilerin yapacağı hamleleri beklemek. Malum bazı dönemdeler telefon fiyatlarında önemli düşüşler yaşanabiliyor.

Son dönemde Türkiye'nin daha doğrusu teknolojinin gündemindeki en önemli başlıklardan birisi de ülkemize kurulacak olan fabrikalar. Malum son 1 aydır ülkemize yatırım yapacağını açıklayan üretici sayısı hızlı bir şekilde arttı. Son olarak bunlara Vivo da eklendi.

Bu konu ile ilgili en çok merak edilen unsur ise ülkemizde üretilecek bu telefonların bize faydası. Tamam istihdam iş imkanı vb. konularda elbette ülke ekonomisine katkı sunulacaktır. Fakat bizim öğrenmek istediğimiz ülkemizde üretilen bu telefonlarda Türkiye'ye özel indirim söz konusu olacak mı? Bu.

Biz de boş durmadık ve ülkemizde üretim yapacak olan şirketlerin Türkiye müdürleri ile irtibata geçtik. Bu irtibatlar konusunda da çok güzel bilgiler öğrendik. Bu bilgilerin tüm detaylarına aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz.

Dileriz yetkililerin bizlere açıkladığı bu sürpriz gerçekleşir. Elbette akıllı telefon almayı bekleyip beklememek tamamen size kalmış. Fakat burada az buz bir indirimden bahsedilmediğini de yenileyelim.