Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi çok kısa bir sürede Dünya’nın ilk 3 akıllı telefon üreticisi sıralamasında kendine yer edindi. Gelecekte yenilikçi modeller piyasaya süreceğini her seferinde belirten firma gelecekteki teknolojilerin ve modellerin tasarımlandırıldığı çok büyük bir Ar-Ge merkezi kuracağını açıkladı. Şirket aynı zamanda bu yenilikleri korumak için de düzenli olarak patent başvurusunda bulunuyor.

Firma ekran altı kamerası dönen silindirik bir gövdeden açılan sarılabilir telefon patentini aldığını bildirdi. Xiaomi bir kez daha kendinden bekleneni yaptı ve yüksek profilli yuvarlanabilen telefon tasarımı üzerinde çalıştığını açıkladı.

Xiaomi ürünün patentini 11 Mayıs 2021 tarihi itibari ile onaylattı ve yayınladı. Tasarım belgelerinde silindirik şekilde ürün gösteren 32 adet telefon görüntüsü mevcut. Bu yeni ve fütüristik tasarım bize ilk anda akıllı bir hoparlörü hatırlatsa da özet açılımında ön camlı bir cep telefonu ibaresi yer alıyor.



Silindirik şekilli telefon büyük bir yuvarlak ekrana sahip. En kompakt konumda ekran içeride yer alıyor. Bu nedenle cihazı yanınızda kolay taşıyabiliyorsunuz ve risk barındırmıyor. Ekranın yan tarafında, ekranı çekebilmek için tutamaç görevi gören kullanılışlı bir çerçeve mevcut. Bu ince tutamacı çektiğinizde gövdenin içinde sarılı halde bulunan ekran ortaya çıkıyor ve cihaz bir akıllı telefona dönüşüyor.



Bu Xiaomi telefonun üst kısmında ise muhtemelen güç düğmesi olan tek bir düğme olacak. Ek olarak muhafazanın arka kısmında bir kamera sistemi olacağı varsayılıyor.

Telefonun alt kısmında ise büyük bir hoparlör olacağı tahmin ediliyor. Bu telefon yalnızca kablosuz olarak şarj edilebilecek.



Sahip olmak için sabırsızlandığımız bu eşsiz telefonda yuvarlak ekran ve büyük bir hoparlör sistemine sahip olacaksınız. Bu telefon film izlerken ve müzik dinlerken eşsiz bir multimedya cihazı haline gelecek. 

Ne dersiniz sizce de bu çılgın tasarım yüksek beklentilerinizi hak etmiyor mu?  Böyle sıra dışı bir telefon kullanmak istemez misiniz?