Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi serisi olan Mi 12 akıllı telefonu ilerleyen zamanlarda tanıtması bekleniyor. Amiral gemilerinin devamı niteliğinde olacak yeni akıllı telefonda beklentiler çok yüksek görünüyor.

Yapılan sızıntılara göre, yeni telefonun ne kadar iddialı ve güçlü bir akıllı telefon olacağını gösteriyor. Geçtiğimiz gün de kamera özelliği ile gündeme gelen akıllı telefon, şimdide RAM teknolojisi ile alakalı iddia ortaya atıldı. Bu özelliklerin şuanda iddia aşamasında, henüz Xiaomi'den doğrulama gelmiş değil.

Telefonun içerisinde kullanılacak olan RAM teknolojisinin değişeceği biliniyor. Yakın zamanda duyurulan LPDDR5X teknolojisini kullanacağı iddia edilen Xiaomi Mi 12, bu sayede çok daha performanslı bir cihaz olacak. Öyle ki LPDDR5X RAM, LPDDR5 RAM sistemine göre çok daha performanslı.



Bu RAM'ın hızı 6400 Mbps değerinden 8533 Mbps değerine kadar çıkabilir. Adaptive Refresh Management adı verilen teknoloji sayesinde güvenlik konusunda da çok daha iyi bir sistem sunacak olan RAM teknolojisinin, Xiaomi Mi 12 modelinde yer alması bekleniyor.

Ayrıca telefonun içerisinde yer alacağı söylenen Snapdragon 898 işlemcinin de performansı yüksek . 3.09 GHz Cortex X2 süper çekirdekleri yer alan işlemci, performans konusunda bu RAM teknolojiyle beraber telefonu yüksek performansda çalıştıracak.

Xiaomi Mi 12'nin ne zaman geleceği henüz belli değil ancak bu özellikler gösteriyor ki telefon tam bir performans canavarı olarak gelecek.

Yeni sızdırılan bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz?