Akıllı telefon pazarının yükselen isimlerinden Xiaomi, merakla beklenen Mi 10 ve Mi 10 Pro modelini geçtiğimiz Şubat ayında Çin’de tanıtmıştı.

Önümüzdeki günlerde Avrupa pazarında boy gösterecek olan Mi 10 ve M10 Pro daha satışa çıkmadan ilk indirimini aldı.

Kısa süre önce düzenlenen Mi 10 global etkinliğinde telefonun Avrupa fiyatı 799 euro olarak duyurulmuştu. Halbuki telefon Çin’de ilk tanıtıldığında Xiaomi Mi 10 fiyatı 3999 yuan yani 520 euro olarak lanse edilmişti. Dolayısıyla Avrupa fiyatının Çin fiyatından çok daha pahalı olması tepki çekmişti.



Görünen o ki bu tepkiler sonuç vermiş durumda. Xiaomi Mi 10 fiyatı için yeni bir güncelleme yaptı. Telefonu Gearbest üzerinden satın almayı düşünenler 799 euro yerine yalnızca 699 euro ödeyecekler. Üstelik İspanya, Fransa, İtalya ve Almanya’da fiyat 649 euro seviyesine kadar düşmüş durumda. Muhtemelen bu ülkeler koronavirüs salgınından çok daha fazla etkilendiği için Xiaomi bu ülkelerde ek bir indirim sunmayı tercih etmiş.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Xiaomi Mi 10 5G Türkiye fiyatı hala netlik kazanmış değil. Lakin telefonun fiyat etiketinin 6000 ile 7000 TL arasında olması bekleniyor.