Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Xiaomi Mi 11 Ultra modeli ile dünyanın en iyi mobil kamera unvanını eline alan Xiaomi, şimdi bu alanda yeni bir atılım yapmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi ZTE ile ekran altı kamera teknolojilerine geçiş yapmıştık. Ön kamera açıldığı zaman ekranın bir bölümünde boşluk oluşuyor ve lens devreye giriyordu. İşi bittiğinde ise o bölüm ekrana dönüşüyordu. Gerçek anlamda tam ekran deneyimini sunan bu teknoloji şimdi evrim geçiriyor.

WIPO belgelerine göre Xiaomi yeni bir patent başvurusunda bulunmuş. Xiaomi'nin yeni patenti ekran altı kameraya seviye atlattıracak. Çinli devin almış olduğu patente göre arkadaki ana lens ön tarafa çevrilebiliyor. Bu işlem telefonun içinde yapıldığı için ekran altı kamera teknolojisinde devrim yaşanacak. Yani Selfie fotoğraf çekmek istediğinizde arka kamera modülü dönecek ve ekran altından ön kameraya dönüşecek.

Şimdilik patent olarak kalan bu teknolojinin kısa vadede uygulamaya koyulmayacağını düşünüyoruz. Muhtemelen önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde bu patenti kullanan Xiaomi telefonları ile karşılacağız. Kim bilir belki Xiaomi Mi 12 bu devrimsel özellik ile karşımıza çıkar?



Kamera konusunda Huawei, OnePlus ve vivo gibi popüler lens üreticileri ile anlaşmamasına rağmen en iyi olmayı başaran Xiaomi, övgüyü hak ediyor. DxOMark'ta en iyisi seçilen Mi 11 Ultra'dan sonra firmanın yapacağı hamle merakla bekleniyor. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda Xiaomi de tabularını yıkacak ve popüler lens üreticilerinden biriyle anlaşma imzalayacak. İşte işin rengi o zaman değişecek.