Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Xiaomi akıllı cihazlar, akıllı süpürgeler, cep telefonları hatta termos bardak bile üreten çok geniş bir yelpazeye sahip. Bu alanda çok ürünü olan firmanın bazı ülkelere özel sürümleri de oluyor. Bu daha çok cep telefonlarında gördüğümüz bir farklılık.

Xiaomi kendi ülkesinde sunduğu bazı özellikleri küresel pazara maalesef sunmuyor. Bu durum da bazı kullanıcıların canını sıkmasına neden oluyor. Aradaki farklılığı gidermek için çalışmaları olduğunu bildiğimiz Çin'li şirket, belki ilerleyen dönemlerde bu farkları giderebilir. Ancak şuana kadar olan farklılıklar hayranlarını üzmüşe benziyor.

En son MIUI 12.5 güncellemesini sunan Xiaomi, bu güncellemede henüz bazı cihazlara ulaşabilmiş değil. Aradaki farkları da göz önüne aldığımızda biraz can sıkıcı bir durum ile karşı karşıya kalan firma, kullanıcılardan sabır istedi.

Xiaomi yöneticilerine bir dilekçe sunan hayranlar, şimdiden 7400'den fazla kişi tarafından imzalanmış. Hayranlar dilekçede, küresel MIUI ROM için yetersiz desteğin küresel pazarda bir sorun olduğu konusundaki endişelerini dile getirdiler.



Dilekçede ayrıca şirketin, bazı telefonlarda kafa karışıklığına neden olduğu çok sayıda sorunlu cep telefonu modelinden de bahsedilmiş. Hayranlar, akıllı saatler veya Mi Bands aracılığıyla NFC ödemeleri gibi daha fazla özelliği de memnuniyetle karşılamışlar.

Dilekçenin yayınlanmasından sadece birkaç gün sonra MIUI geliştirme ekibi de bununla ilgili bir cevap yazdı. Şirket bu durum için özür diledi. Küresel anlamda daha kararlı küresel MIUI optimize edeceklerini ve yeni özellikler getirmek için çalışacaklarını dile getirdiler.

MIUI geliştirme ekibinden gelen mektupta ayrıca şirketin vizyonunun hala aynı kaldığından ve dünyadaki tüm insanlara mükemmel fiyatlarla kaliteli ürünler getirmekten duydukları mutluluktan bahsettiler. Xiaomi ayrıca hayranları ve tüm marka destekçileri için sabır istediler. Değişikliklerin ve iyileştirmelerin uygulanması için biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu söyleyen firma, bu samimi açıklamalarıyla kullanıcılarına seslenmiş oldu. Ayrıca yeni iyileştirmelerin ve özelliklerin zaman aldığına da vurgu yapmış oldular.

Xiaomi'nin bu açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.