Yıkım kararını Nazilli Sitesi"ni işleten kiracıya tebliğ eden Kuşadası Belediyesi, karşılıklı görüşme ve ikna yoluyla çarşıyı yeniden belediye bünyesine kattı. Doğrudan yıkım yapmak yerine sorunu hukuk zemininde uzlaşarak çözen Kuşadası Belediyesi, “uzlaşmacı” belediyeciğin de örneğini verirken, çarşı belediye görevlileri tarafından resmen devralındı.
Kiracı ile anlaşarak Nazilli Sitesi çarşısının belediye bünyesine geri alınması nedeniyle bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Nazilli Sitesi çarşısını artık belediye işletecek. Yaz sonuna kadar mevcut durumuyla kullanılacak çarşı için proje hazırlanacak. Kış aylarında yıkıp, Kuşadası"nın turizm kimliğine yakışan yepyeni bir çarşı yapacağız. Nazilli Sitesi çarşısı önümüzdeki sezon yeni yüzüyle hizmet verecek” dedi.
Belediyelerin sorunlarını sadece yıkarak değil, uzlaşarak da çözebileceğinin altını çizin Kuşadası Belediye Başkan Altungün sözlerine şöyle devam etti: “20 yıldır kirada olan söz konusu çarşı, bugün itibariyle kiracımızdan hukuksal olarak geri alınmıştır. Kendisiyle oturup konuştuk ve ikna ettik. Anlayışından dolayı kiracımıza teşekkür ediyorum. Bundan böyle Nazilli Sitesi çarşısını belediye işletecek. Amacımız belediye gelirlerini arttırmak. Geçmişte yılda 60-70 bin lira gelir elde ettiğimiz çarşıyı kendimiz kiraya verdiğimizde, bu gelirlerin yaklaşık 10 kat artarak 500-600 bin lira civarına çıkacağını tahmin ediyoruz. Belediye olarak elde edeceğimiz gelirle daha fazla hizmet üretebileceğiz”