Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Tiktok, sosyal medya platformları arasında en yenilerden biri olsa da aynı zamanda en etkili uygulamalardan biri. Kısa biçimli video formatıyla diğer sosyal medya platformlarına ilham veren uygulama şimdi ilhamını diğer uygulamalardan alıyor. Tikok, paylaşıldıktan 24 saat sonra silinen Hikayeler formatını test ediyor. 

Her sosyal medya uygulaması hikaye özelliğini deniyor. Görünüşe göre sıra şimdi Tiktok'ta. Bu özellik Twitter'da Matt Navarra tarafından vurgulandı. Bir TikTok sözcüsü de The Verge'e gönderilen bir e-postada Hikayeler'i test ettiklerini onayladı.



Basitçe "TikTok Hikayeleri" olarak adlandırılan yeni özellik, Instagram veya Snapchat gibi uygulamalardaki diğer hikaye işlevlerine benzer şekilde çalışıyor. gibi görünüyor. Özellik, hesaplar tarafından 24 saat boyunca yayınlanan hikayeleri görebileceğiniz, bir kayak çubuk şeklinde olacak. Diğer kullanıcılar da hikayenize tepki verebilecek ve yorum yapabilecek.

TikTok, uygulamadaki özelliği "hayranlarınızla etkileşim kurmanın yeni bir yolu" olarak tanımlıyor. Kullanıcılar, kenar çubuğuna eklenen "oluştur" düğmesine dokunarak yeni bir hikaye oluşturabilir. Hikayelerine altyazılar, müzik ve metin  ekleyebilirler. TikTok'un video öncelikli doğası gereği, hikayelerin hareketsiz görüntüler değil videolar şeklimnde olması gerekiyor. Bir TikTok sözcüsü The Verge'e yaptığı açıklamada, "Her zaman topluluğumuza değer katmanın ve TikTok deneyimini zenginleştirmenin yeni yollarını düşünüyoruz" dedi. “Şu anda yaratıcılara yaratıcı fikirlerini TikTok topluluğu için hayata geçirmeleri için ek biçimler vermenin yollarını deniyoruz.”

Şirket, TikTok Stories'i ne kadar kapsamlı bir şekilde test ettiği veya ne zaman daha geniş bir sürüm geleceğine dair herhangi bir ayrıntı vermedi.