Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Squid Game Kuzey Kore hükümeti tarafından yasaklanmıştı. Ancak buna rağmen bir Kuzey Koreli öğrenci diziyi kaçak yollarla ülkeye soktu ve çoğalttı. Söz konusu öğrenci diziyi bir USB mobil bellek cihazda saklayıp Çin'den Kuzey Kore'ye sokmul.

Netflix'in dünya çapında başarı elde eden Güney Kore dizisi Squid Game, Kuzey Kore'de yasaklıydı. İki ülke arasındaki politik nedenlerden dolayı yasaklı olan dizi bir şekilde ülkeye sokulunca olan oldu.

Diziyi USB bellek kullanarak ülkeye sokan lise öğrencisi idam cezası aldı. Bir başka öğrenci ise diziyi izlediği için müebbet hapis cezası aldı. Diziyi izleyen diğer öğrenciler ise 5 yıl boyunca ağır çalışma cezası şartı aldı.

Squid Game çok uzun süre 80'i aşkın ülkede popüler bir diziydi. Bu durum yakın zamanda da değişeceğe benzemiyor. Netflix'in en başarılı Güney Kore yapımı olan dizi dünya çapında bir çok hayrana sahip. Dizinin ikinci sezonu için de hazırlıklar başlamış durumda. Hal böyle olunca ikinci sezonda da dünya çapında tekrar popüler olması söz konusu olacaktır. Kuzey Kore için sıkı yasağın değişmesi ise söz konusu değil.

Siz Kuzey Kore'nin bu cezası hakkında ne düşünüyorsunuz? Squid Game'i izlediniz mi? Yorumlarda bize fikirlerinizi belirtmeyi unutmayın.