SP Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, parti binasında düzenlediği toplantıda gündemdeki konuları değerlendirdi. Özmen"e SP İl Sorumlusu Ali Söğüt ve SP İl Müfettişi Cihat Akkuş ile yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.
PKK terör örgütünün vesayet düzeneklerinin geliştirilmesi için yıllardır kullanılmakta olduğunu öne süren Özmen, Türkiye"de demokrasi, insan hakları, hukuk devleti ve özgürlüklerin gündeme gelmesiyle birlikte demokrasi dışı teklifler yapılmakta olduğuna işaret ederek, “Artan terör olaylarına karşı Olağanüstü Hal"in gündeme getirilmesini bu anlamda çok manidar karşılıyoruz. Özellikle bu teklifin Meclis"in içinden yapılması büyük bir yaman çelişkidir. "OHAL"i demokrasi dışı, olağan dışı bir teklif olarak değerlendiriyoruz. Millet PKK sorununu çözsün diye Milletvekillerini seçip Parlamento"ya gönderdi. OHAL"i istemek "Biz bu sorunu çözemiyoruz", yani seçilenler bu sorunu çözemiyor, seçilmeyenler gelsin çözsün demektir. Milletin egemenliğini yok saymaktır. Bu sebeple OHAL"in gündeme getirilmesini biz manidar buluyoruz” diye konuştu.
Türkiye"de son yıllarda siyasetin statükocu, tahakkümcü sol ile revizyonist ile vesayetçi sağ kulvara sıkıştırıldığını iddia eden Özmen, “İşte bu iki tarzlı siyasetin dışında üçüncü ve aslında en güçlü tarzlı siyaset bizim tarzı siyasetimizdir.Bu topraklarda 150 yıldır milletin sesinin güçlü olmasını milletin kayıtsız şartsız egemen olmasını ifade eden bizim siyasi çizgimizdir ve kırk yıldır iktidara geldiği her fırsatta millet egemenliğini kayıt ve şartsız hakim kılmak için mücadele eden milletin hem ekonomik hem siyasi hem içi hem dış hem kültürel vesayetlerden kurtulması için büyük bir güçle mücadele eden Milli Görüş hareketidir. Türkiye"de esas statüko karşıtı esas değişim ve toplumsal taleplerin millet istikametinde reform edilmesi değiştirilmesi güçlendirilmesi yanlısı olan parti, tek parti tek siyasi hareket bizim siyasi hareketimizdir, Saadet Partisi"dir” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF TARTIŞMASI UCUZ POLEMİK
Türkiye"yi yasa boğan Şemdinli"deki terör saldırılarının ardından bölgeye giden Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ"un siperde çektirdikleri fotoğraflara muhalefetin getirdiği eleştiriye anlam veremediklerini savunan Özmen, şunları söyledi: “Fotoğraflara eleştiri yapanlar açıkça "en Türkiye"nin bu meselesiyle ilgilenmiyorum" demektir. Bu üslup bile ülkenin en önemli sorununa nasıl yaklaştıklarını gösteriyor. Genelkurmay Başkanı ile Sayın Başbakan gitmişler orada askere moral vermişlerdir.B urada önemli olan budur. Çömelmiş, çömelmemişten ziyade konuşulması gereken budur. Bizce Genelkurmay Başkanı ile Başbakanın oraya gitmesi, o siperlere girmesi alkışlanacak bir davranıştır. Böyle bir durumdan siyasi rant bekleyerek, "Ben oraya gidip ayakta duracağım" diyen zihniyeti kınıyoruz”