Etkinlikte konuşan SP Gençlik Kolları İl Başkanı Barış Soyuçok, “Rahmet ve Mağfiret ayı Ramazan"ın müjdecisi mübarek Berat kandilini idrak etmenin heyecanı içindeyiz. Bu gece kurtuluş ve arınma kapılarının ardına kadar açıldığı müstesna bir gecedir. Manevi iklimin gönüllerimizi fethettiği bu gecede yapacağımız dualar ülkemizin esenliğine, milletimizin birliğine ve İslam aleminin kurtuluşuna vesile olsun. İnsanlığın bir medeniyet krizine sürüklendiği, kültürel, ekonomik ve ahlaki yozlaşmanın had safhaya çıktığı bir dönemde kurtuluş reçetesinin İslam"ın evrensel prensiplerinde saklıdır. Dünyanın dört bir yanında kan ve gözyaşı hakimdir. Hak, adalet, yardımlaşma, dayanışma gibi en temel insani değerler rafa kaldırılmış, güçlü olanın haklı olanı ezdiği bir düzen ortaya çıkmıştır. Yeryüzünde yeniden iyiliğin, güzelliğin, hak ve adaletin hâkim olabilmesinin yolu İslam"ın evrensel prensiplerine sımsıkı sarılmaktır. Çünkü İslam; zulmün yerine adaleti, sömürünün yerine dayanışmayı, düşmanlığın yerine kardeşliği inşa etmektir” dedi.
Mübarek gecelerde ibadet ve duanın önemine işaret eden Soyuçok, “Bu mübarek günde yapacağımız dua ve ibadetler, öfkeleri, sevgiye, düşmanlıkları kardeşliğe dönüştürsün. Ayrılıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakalım. Bizi biz yapan ortak değerlerimizi güçlendirelim.
El birliği ile Yeniden Büyük Türkiye ve Adil bir dünya için çalışalım. Bu temennilerle camiamızın, aziz milletimizin, gençlerimizin ve tüm İslam aleminin Beraat Kandili"ni kutluyorum” diye konuştu. iha