TBMM"de grubu bulunan siyasi partilerin ülkenin geleceği için iyi niyet, feraset ve kararlık gösteremediğini iddia eden Barış Soyuçok, “Demokratik açılım sürecinde ortaya koydukları üslup ve tavır bunun en somut örneğidir. İktidar ve muhalefetin sorumsuz yaklaşımı terör fitnesini ortadan kaldırabilecek ve ülkedeki kardeşlik ortamını güçlendirebilecek bir siyasi iklimi sabote etmiştir. Kucaklaşmayı kutuplaşmaya, birleşmeyi ayrışmaya dönüştürmüştür. Yeniden Büyük Türkiye"yi kurma yönünde tarihi adımların atılabileceği bir süreç kısır çekişmeler, siyasi polemiklerle heba edilmiştir.
Yeni yılda sorumlu ve yapıcı muhalefet anlayışımız gereği bir kez daha çağrıda bulunuyor ve bütün siyasileri; milletimizin sahip olduğu sağduyu ve asalete uygun davranmaya, kardeşlik ve dayanışmayı temin edecek bir üslup kullanmaya davet ediyorum. Aksi takdirde Ülkemizi karıştırmak, birlik ve esenliğimizi bozmak isteyen karanlık güçlerin ekmeğine yağ sürülmüş olur” dedi.

2009 yılının ekonomik beklentiler açısından da hayal kırıklığıyla sonuçlandığını ileri süren Soyuçok, “Türkiye ekonomisi küresel sermayeye teslim edilmeye, stratejik kuruluşlar tek tek satılmaya devam edilmiştir. Emek değersizleştirilmiş, çalışanlar kapı önüne bırakılmıştır. Şekere, tütüne, fındığa, pamuğa konan kotalarla tarım sektörü açlığa mahkum edilmiştir. İşte Tekel işçileri günlerdir emek ve ekmek mücadelesi vermektedir. Ama küresel şirketlerin istediği yasaları bir gecede çıkaran iktidar, günlerdir Ankara"nın göbeğinde ekmeği için direnen işçilerin feryadını duymazdan gelmektedir. Milletimizin büyük çoğunluğu borçlu hale getirilmiş, işsizliğe ve yoksulluğa mahkum edilmiştir” diye konuştu.

2010 SP"NİN YILI OLACAK

Her şeye rağmen asla karamsar olmadıklarını ifade eden Soyuçok, şunları söyledi: “Çünkü biz biliyoruz ki milletimiz, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak birikim, iddia ve iradeye sahiptir. Bu irade er ya da geç Yeniden Büyük Türkiye'yi kuracaktır. Saadet Partisi; milletimizin sahip olduğu iradeyi muktedir siyasetin adresi olarak iktidara taşıyacaktır. 2010 yılı Saadet iktidarının müjdecisi olacaktır”/iha