Sony, eskiden dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri sayılıyordu. Son yıllarda Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde diğer rakip firmalarla karşılaştırdığında satışlarında büyük bir düşüş olduğu göze çarpıyordu.

Ancak 2020 yılının son çeyreğindeki satışlara bakılacak olursa, 2019 ile karşılaştırıldığında satışlarının sabit kaldığı fark ediliyor. 

Sony, 30 Eylül 2020'de sona eren çeyrekte 600.000 Xperia akıllı telefon sattı. Bu, Apple ve Samsung tarafından satılan milyonlarca birimle karşılaştırıldığında hiçbir şey gibi görünebilir, ancak Sony sonuçlardan memnun. Bunun sebebine gelecek olursak, 2019 çeyreğinde Sony aynı sayıda Xperia akıllı telefon sattı, bu da yaklaşık 10 yıldır telefon satışlarında gözlemlenen düşüşün durduğu ve sabit kaldığı anlamına geliyor.



Sony hakkında iyi haberler gelmeye devam ediyor. Xperia akıllı telefon bölümü, geçen çeyrekte tam olarak 759,46 milyon dolar gelir elde etti. Bir önceki yıl elde ettiği gelirden biraz daha fazla. 

Şirket, mevcut çeyrek için ayrıntılı performans tahminleri sunmadı ancak son Xperia 5 II sürümü ve yaklaşan tatil sezonuyla birlikte satışlarda artış bekleniyor.