Söke SGK Merkez Müdürlüğü'nden 6111 Sayılı bazı kamu borçlarının yeniden yapılandırılması konusu kapsamında 1 Mart 2011 tarihinden bu yana işveren ve Bağ-Kur bazında yaklaşık 15 milyon 377 bin TL'lik borcun yapılandırıldığı bildirildi. 
     Söke SGK Merkez Müdürü Recai Sami Balcıoğlu, Söke Ziraat Odası'nda torba yasa olarak bilinen 6111 Sayılı bazı kamu borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili üreticilere bilgi verdi. 
     Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Göven ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş'ın da izlediği toplantıda Balcıoğlu, başvuru süresinin 2 Mayıs Pazartesi günü mesai bitiminde sona ereceğini belirterek, ''17 yıllık devlet memuruyum. En güzel, en kapsamlı taksitlendirme. Bundan yararlanın'' diyerek toplantıya katılanlara tavsiyede bulundu. 
     Balcıoğlu, yapılandırmanın başladığı tarihten bu yana 4-C olarak adlandırılan Bağ-Kur kapsamında merkeze başvuran 616 sigortalının 4 milyon 54 bin 547 liralık borcunun yeniden yapılandırılarak takside bağlandığını belirtti. 
     Balcıoğlu, devlete olan bütün borçların kapsam içinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 
     ''İdari para cezalarının yüzde 50'sinden kurum vazgeçti. Bunun yanında faizinin yüzde 75'inden de vazgeçiyor. Kurumumuz da matbu dilekçeler var. Bu dilekçeleri kolaylıkla doldurup başvuru yapabilirsiniz. Para vererek iş takibi yaptırmayın. Sizi kurumumuza bekliyoruz. Sizin lehinize düzenlemeler yapıldı. Ana borç taksitlendiriliyor ve çok cüzi faiz alınıyor. Faiz terkini yüzde 80?e kadar çıkıyor. Bu önemli bir meblağdır. Başvuru süresi 2 Mayıs 2011 Pazartesi bitiyor. Son günlere kalmadan biran önce kurumumuza gelin.'' 
     Balcıoğlu daha sonra toplantıya katılanların sorularını cevapladı.