Söke'de 300 gramlık ekmeğin fiyatı her hafta 50-70 Kr arasında değişmesi vatandaşların kafasını karıştırdı.
Söke'de ekmek fiyatları adeta dolara endeksli hale geldi. Son zamanlarda her geçen gün değişen döviz fiyatları tüketiciye yansırken Söke'de 300 gramlık ekmeğin fiyatı da son bir ay da her hafta 50-70 Kr arasında gidip geliyor.
Aydın Esnaf Odaları Birliği tarafından ilçedeki 300 gramlık ekmeğe verilen 65 Kuruşluk fiyatı beğenmeyen bazı fırıncılar, odalarından istifa ederek Ticaret Odası bünyesine katıldı. Ticaret Odası'nın uygun gördüğü 70 Kuruşluk fiyatı hemen uygulamaya koyan fırıncılar arasında ikilik yaşanınca bazı fırınların ürettiği ekmek fiyatı bu kez 50 Kuruşa düştü.
İlçedeki bakkallar, vatandaşlardan gelen baskıları da dikkate alarak ekmek aldıkları fırınlar üzerinde baskıları artırınca aynı gramajlı ekmek bakkalda 50, ekmeği üreten fırında ise 70 Kuruştan satılmaya başladı. Ancak ilçede oda olarak ikiye bölünen fırıncılar arasında uyuşmazlık devam ederken; ilçede ekmek bazı bakkalda 50, bazı bakkallarda ise 70 Kuruştan satılıyor.
300 gramlık ekmeğin indirimli satılmasında fırıncı ve bakkalların yine para kazandığını söyleyen vatandaşlar, ekmeğin 70 Kuruşa satılması ile haksız kazanç elde edildiğini dile getiriyorlar.
Marketinde ekmeği 50 Kuruştan satmak için mücadele veren Sökeli marketçi Mustafa Gültekin; "Her gün değişen fiyatlardan bizde bunaldık. Müşteriye cevap vermekte zorlanıyoruz. Yıllardır bu mesleği yapıyorum ilk kez ekmekte bu kadar çok fiyat karmaşası yaşanıyor" dedi.
Vatandaşların ekmek fiyatları ile ilgili yoğun sorularından bunalan marketçi Mustafa Gültekin, ekmek dolabının üzerine ekmeğini sattığı fırınların telefonlarını yazarak kaynağından bilgi almalarını istedi.