Cayır cayır yanan depodaki malzemeler kül olurken, yangın çevrede bulunan fabrikalara sıçramadan kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerince yanan depoda soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde Söke-Milas Karayolu üzerinde bulunan ve mülkiyeti Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran"a ait olduğu ve bir firma tarafından kiralandığı öğrenilen depoda yangın çıktı. Gıda ürünü ve mobilya deposu olarak kullanılan alanda çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Tüm depoyu saran yangını söndürmek için Söke Belediyesi"ne ait itfaiye ekiplerinin yanı sıra İlçe"deki Askeri birliğe ait itfaiye ekipleri ile Kuşadası, Germencik, İncirliova, Aydın Merkez ve çevre belediyelerin itfaiye ekiplerinden de yardım istendi. Çevre belediyelerden gelen çok sayıda itfaiye ekibinin uzun süren uğraşları sonucu yangın kontrol altına alınarak, deponun hemen yanında bulunan iplik ve çırçır fabrikalarına yayılması önlendi.

Yanın nedeniyle Söke-Milas karayolu bir süre trafiğe kapalı tutuldu. Söndürme çalışmalarına Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mustafa Köseoğlu ve Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi de katılarak, çalışmaları takip ettiler. Çıkış sebebi henüz tespit edilemeyen yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi./iha