Hakkari"nin Şemdinli ilçesince 18 Haziran günü gerçekleşen hain terör saldırısında 11 arkadaşıyla birlikte şehit olan Aydınlı Piyade Er Mehmet Ali Tosun"un isminin baba ocağı olan Çeştepe beldesindeki en büyük bulvara verilmesi kararlaştırıldı. Şehit babası Abdullah Tosun ve Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun beldelerindeki en büyük bulvar olan Havaalanı Bulvarı"nın ismini "Şehit Mehmet Ali Tosun Bulvarı" olarak değiştirilecek olması nedeniyle Vali Coş"u ziyaret etti.
Belediye Başkanı Tuncay Tosun konuyla ilgili Vali Coş"a bilgiler verirken, Vali Coş bu konuda kendi üzerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduğunu söyledi. Şehit babası Abdullah Tosun"a başsağlığı dileyen Vali Hüseyin Avni Coş, Türk milletinin şer güçlerle geçmişte olduğu gibi bugünde devam etmekte olduğunu söyledi. Milletin birlik ve beraberliğine kast edenlere hiçbir zaman fırsat verilmeyeceğini kaydeden Vali Coş, “Devletiyle, milletiyle ülkemiz bölünmez bir bütündür. Geçmişte, Çanakkale"de, Galiçya"da, Balkanlarda ve bugünde içerde ülkemizin çeşitli yerlerinde kurulan hain tuzaklara karşı güvenlik kuvvetlerimiz kahraman Mehmetçiğimiz polisimiz ve jandarmamız fedakarlıkla en zor şartlarda büyük bir azimle görev yapmaktadırlar. Büyük bir kahramanlık destanı yazılmaktadır. Bu kahramanlarımızın yazdığı destanlara dikkat etmek lazım. Bu saldıran şer güçlerin bölücü teröristlerin ülkemizin kalkınmasını güçlenmesini engel olmak isteyen dış güçlere alet odağı olan bu grupların yaptıkları bu hainliklerin yanına kalmamaktadır” dedi.

“BEDELİNİ EN AĞIR ŞEKİLDE ÖDÜYORLAR”
Son dünkü saldırılarda 11 teröristin öldürüldüğünü dikkat çeken Vali Coş, “Haince vur kaç taktikleriyle kahraman askerlerimize saldıranlar, saldırılarının bedelini en ağır şekilde ödüyorlar. Bunları da kamuoyunun dikkatini sunmamız lazım ki; bizim moralimizin azmimizin, heyecanımızın ve motivasyonumuzun yüksek olması lazım. Üzüleceğiz ama üzüntümüzü içimizi atıp, hainleri sevindirmeden görevimizin gereğini yapacağız” şeklinde konuştu.

ŞEHİT BABASINA ÖVGÜ
Şehit Piyade Er Mehmet Ali Tosun"un babası Abdullah Tosun"unun oğlunun şehit olduğu haberini alması ve daha sonraki süreçte metanetini koruması dolayısıyla kendisine övgüler yağdıran Vali Coş, şehit babasının büyük bir vakuriyet örneği gösterdiğine işaret ederek, şunları söyledi: “Kendisi büyük bir vakuriyet ve büyük bir ciddiyet içerisinde örnek bir tavır sergilemiş "Vatan Sağ olsun" demiş gözyaşlarına içine akıtmış, ama teröristleri sevindirmemiştir. Bundan dolayı da değerli şehit babasına gönülden kutluyorum. Bu fedakarlığın, bu azmin ve bu büyük sabrın herkese örnek olmasını tavsiye ediyorum”
Oğlunun şehit haberi gelmesi sırasında ve şehit cenazesi sırasında metanetini kaybetmeyip eşini ve kızını teselli etmeye çalışan şehit babası Abdullah Tosun, Valinin övgü dolu sözleri karşısında, “Şimdi ben ağlasam teröristleri sevindireceğim. Onları sevindirmemek için göz yaşlarımı içimi akıttım. Hem ağlasam nereye kadar ağlayacağım. Bu nedenle kendim ve ailem için metanetli olmam gerektiğini hissettim. Yeri geldiği zaman kendi aileme de sabırlı omları için telkinlerde bulundum. Bu olay bizim başımıza geldi, yaşananların artık geri dönüşü yok. Bundan sonrada bu duruşumu sürdürüp acımı içime atacağım. Tek diyeceğimiz, "Vatan sağ olsun". Başka diyeceğimiz bir şey yok” ifadelerini kullandı.

OMUZLARDA TAŞINDIĞI BULVARA İSMİ VERİLECEK
Şehit Piyade Er Mehmet Ali Tosun"un ismi yaşadığı Tepecik Beldesinin en işlek bulvarı olan Havaalanı Bulvarına verilecek. Bunun için Tepecik Belediye Meclisi"nde karar alacaklarını Kaydeden Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun, Havaalanı Bulvarının isminin en kısa sürede Şehit Piyade Er Mehmet Ali Tosun olacağını belirtti.
Şemdinli"de 18 Haziran"da şehit düşen Mehmet Ali Tosun"un naşı Aydın Merkez Bey Camiinde kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak Tepecik Beldesine kadar götürülmüş ve bu sırada şimdi ismi verilmek istenen Havaalanı Bulvarı"ndan da omuzlarda taşınmıştı.iha