Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Marvel evreninde Black Widow olarak tanınan oyuncu Scarlett Johansson, Black Widow filmi yüzünden Disney'e dava açtı. Davanın gerekçesi ise Black Widow filminin aynı anda hem sinemalarda hem de Disney'in yayın akışında yayınlanması.

Anlaşmaya göre Scarlett Johansson, filmin sadece gişe hasılatından gelir elde edecekmiş. Ancak filmin hem sinemalarda hem de online bir platformlarda yayınlanmasıyla ünlü oyuncunun gelirine engel konulmuş oldu. Covid-19 sebebiyle insanlar toplu alanlara girmekten çekiniyor. Üstelik aylık abonelik sistemiyle film Disney+'tan izlenirse daha ucuza geliyor. Bu sebeple insanlar filmi izlemek için sinemayı değil yayın akışı devini tercih ediyor. Bu da oyuncunun iddiasına göre anlaşmalarına aykırı.



Covid-19 pandemisi nedeniyle film uzun süre gecikmişti. Ardından Black Widow nihayet bu ayın başlarında 9 Temmuz’da gösterime girdi. Film hem sinemalarda hem de yayın akışında yayınlanınca ünlü oyuncu Scarlett Johansson ve Disney mahkemelik oldu.

Disney konuyla ilgili açıklamada bulundu: The New York Times'tan Brooks Barnes, Disney’in açıklamasını Twitter’da paylaştı. Disney’in tam açıklaması şu şekilde: “Bu dosyalamanın hiçbir değeri yok.  Disney, Bayan Johansson’ın sözleşmesine tamamen uydu ve dahası, Black Widow, Disney+’ta Premier Erişim ile bugüne kadar aldığı 20 milyon doların üzerine ek tazminat da kazandı.”