Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

WhatsApp kullanımı artmaya devam ederken, dolandırıcılık türleri de aynı şekilde artıyor. İnternet ve sosyal medya aslında insanlar için büyük bir bilgi havuzu. Ayrıca eğlence ve kültür açısından zengin kaynaklara sahip.

Ancak dolandırıcıların beklentileri bu nimetler yerine insanları nasıl kandırabilecekleri üzerinde yoğunlaşıyor. Gün geçtikçe popüler siteler ve uygulamalar üzerinden insanlara tuzaklar kuruluyor ve birçok kullanıcının canı yanıyor. İşte yeniden artmaya başlayan yeni bir dolandırıcılık yöntemi.



Son günlerde birçok sosyal medya kullanıcısı WhatsApp'ta büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Bahsedilen dolandırıcılıkta, kullanıcılardan güvenlik kodları isteniyor. Böyle bir WhatsApp mesajı alırsanız ve cevap vermeyi düşünüyorsanız, sakın yapmayın. Şu anda WhatsApp'ta bilmeniz gereken oldukça sinsi bir aldatmaca var.

Bu yöntemde dolandırıcılar size altı haneli bir WhatsApp kodu gönderiyor. Aynı anda gelen bir WhatsApp mesajıyla ise bu doğrulama kodu isteniyor. Ayrıca, doğrulama kodu WhatsApp’tan gelen doğrulama kodu mesajlarıyla hemen hemen aynı oluyor.

İşte Yapmanız Gerekenler!



Böyle bir ileti alırsanız, asla yanıtlamayınWhatsApp doğrulama kodunuzu asla kimseyle paylaşmayın. Çünkü bazen dolandırıcılar bu mesajı size yakın biri ve rehberinizde kayıtlı biri üzerinde gönderebiliyor. Tabii ki, bunu mesajı size atan kişinin hesabını çalarak yapıyor.

Doğrulama kodunuzu bu kişilerle paylaşırsanız hesabınız saldırıya uğruyor ve artık bu dolandırıcılık hikayesinin bir parçası oluyorsunuz. Dolandırıcılar, saldırıya uğramış hesabınız aracılığıyla arkadaşlarınıza farklı bir mesaj gönderebilir, onlardan para veya finansal bilgilerinizi isteyebilirler.

Bu nedenle, WhatsApp'ta dolandırıcılık şüphesini artıran bir mesaj alırsanız, mesajı gönderen arkadaşınızı arayın veya yüz yüze konuşun. Bunun dışında, WhatsApp hesabınızın da bir PIN ile korunması için iki adımlı doğrulamayı açmak yararlı olacaktır.