Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, 14 inç 90Hz, 2880 x 1800px çözünürlük (16:10 en boy oranı) OLED panellerini piyasaya ilk kez Mart ayında tanıtmıştı. Samsung oldukça ertelediği 14 inç 90 Hz Oled panellerin seri üretimine başladı. Seri üretim sonrası ilk çıkacak olan Oled ekranlar Asus'un en yeni dizüstü bilgisayarlarından bazılarında tanıtılacak.

Dizüstü bilgisayarlar için 14 inç ve 16 inç OLED ekranların seri üretimine başladığını duyuran Samsung yeni nesil MacBook Pro'larda kullanılması beklenen Oled ekranların 90 Hz tazeleme oranı sunacağını belirtti.

Samsung'a göre, OLED'lerin doğal olarak hareketli nesneler üzerinde daha az bulanıklık etkisi üretme yeteneği nedeniyle bu paneller 120Hz LCD ekranlardan daha pürüzsüz görünecek.

OLED panellerin daha derin siyahlar, %100 DCI-P3 kapsamıyla daha iyi renkler ve daha da önemlisi oyun için daha iyi tepki süreleri ve görüş açıları sunacağı bekleniyor. Yeni çıkacak Oled ekranlar ile piyasaya çıkan ilk dizüstü bilgisayarlar Asus’un ZenBook 14X Pro ve VivoBook Pro 14X modelleri olarak karşımıza çıkıyor.

Samsung Display, ASUS, Lenovo, Dell, HP ve Samsung Electronics dahil olmak üzere pek çok küresel üreticiye dizüstü bilgisayarlarda kullanım için OLED panelleri sağlıyor. Apple’dan müşteri olarak bahsedilmemiş olsa da Koreli web sitesi Elec geçen ay Samsung Display’in gelecekteki OLED ekranlı MacBook’lar için üretim hatlarını hazırladığını bildirdi ve DigiTimes, Apple’ın 2022’de, OLED ekranlı 16 inç MacBook Pro’yu piyasaya sürmeyi planladığını söyledi.