Yüz tanıma sistemi nedir?

Yüz tanıma sistemi bir kimsenin yüzünü kullanarak kimliğini tanımlama ve doğrulamanın bir yöntemidir. Yüz tanıma sistemleri güvenliği sağlamak ve bu sistemi kullanan kişileri fotoğraflar da videolar da yada anlık olarak gerçek zamanlı şekilde tanımlamak için kullanılan bir takip tanımlama ve güvenliği sağlama sistemidir. Yüzü tanımlanan kişi kullanıldığı alana göre kapı, turnike, kasa ve tetik verilebilecek özelliği bulunan diğer güvenliği gerektiren alanlar da kolaylıkla doğrulamasını sağlayarak işlemini tamamlar.

Personel takip sistemleriyle birlikte hayatımız da yaygınlaşan ve bir kullanım aracı haline dönüş yüz tanıma sistemleri Pdks anlamında tam etki sağlar. Bir personelin diğer personel yerine kart veya şifre girebileceği göz önüne alındığında yüz tanıma sistemi bu konu da ki karışıklıkları da ortadan kaldıracak bir sistemdir.

Yüz tanıma sistemleri nerelerde kullanılır?

Gelişen dünya da ve ülkemiz de teknolojinin kullanımın alanında bir sınır yoktur. Genel anlamda güvenliğin giriş çıkış takibinin ve kontrolün sağlanması amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında bankalar da alışveriş merkezleri ve personel takibinin yapılacağını düşündüğünüz her mekan da kullanılabilir. Bulunduğu ortamda ki ışık düzeyinin yüzün tanıtılacak aydınlıkta ve sistemin kararsız çalışmasına sebep olacak düzey de olmaması gerekir. Çok aydınlık yada çok karanlık değil ışığın açısı ve gücünün normal düzeyde olması cihazın tanıma hızını etkileyen faktörlerden birisidir. Buna dikkat edilmesi gerekir.

Yüz tanıma sistemi özellikleri nelerdir?

Yüz tanıma sistemi cihazdan cihaz değişen kapasite tasarım ve donanımsal özelliklere sahiptir. Son zamanlar da içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinden dolayı hijyen ve temassızlık açısından bu sistemin önemi daha da iyi anlaşılmıştır. Covid19 virüsünün küresel etkisiyle birlikte şirketler çalışan personellerinin personel takip sistemi hijyenik koşullar altında yaparak hem kendi işletmesinde ki hijyenik protokollerini yerine getirmiş hem de çalışanlarının sağlığının önemine dikkat çekmiştir.,

Kolay ve hızlı geçişle birlikte bir saniyenin altında yüz tanıma yaparak zamandan da kazandıran bu sistem başka bir personelin diğer personel yerine kart okutma ve şifreleme yapmasını da engelleyerek kullanım amacını yerine tam anlamıyla getirmektedir. Kapı ve turnikelere tetik verebilir. Wifi özelliği ile kablo karışıklığından sizi kurtaran bu sistem dahili bataryası ile de elektrik kesintilerinde çalışmaya devam edebilecek yapıdadır. Opsiyonel olarak gelen parmak izi ve kart okuyucu özelliği de mevcuttur.

Geçiş kaydı hafızasından söz edecek olursa çeşitlilik göstermekle beraber, bazı modeller de 100.000 geçiş kaydı kapasitene olanak sağlarken bazı modellerin de ise 160.000 ile 200.000 arasında değişmektedir. Bununla beraber cloud sistemine uyumlu bir şekilde çalışabilen yüz tanıma sistemleri web üzerinden anlık olarak giriş çıkış takibini yapabilmenize de olanak sağlar. Ekstra dayanıklılık için sağlam materyallerden ve çizilmelere karşı sağlamlaştırılmış hammaddeden üretilmiştir. Kullanımı sırasında cihazla herhangi bir temas olmayacağı için uzun yıllar deforme olmadan kullanılacağınız bu sistem yeni ve gelişmiş personel takip sistemlerinde en uygun ve uzun ömürlü olma yolunda zirve de yer almaktadır.

Yüz tanıma sisteminde ki veriler ne işe yarar ?

Personel takibinde, yemekhane takibin de ve geçiş kontrol yazılımlarıyla raporlama alabilir, programlarla birlikte entegreli bir şekilde çalışabilir. Bu veriler kullanılan programlara aktarılarak yüz tanıma sistemi ile rapor seçenekleriyle yapılan takibi kişi bazında çeşitlendirebilirsiniz. Yüz tanıma sistemi geçiş noktaların da ki kapılara ve turnikelere bağlanarak burada ki kontrolü ve geçiş raporlarını almanıza yardımcı olur. Ve kullanım amacına göre yemekhane yazılımı, personel takip programı, geçiş kontrol yazılımı, öğrenci takip yazılımı gibi çeşitli programlarla koordineli bir şekilde çalışarak size sunulmasını istediğiniz tüm raporları almanızı sağlayacaktır.