Söke İlçe Merkezinde asılı olan pankartın tek taraflı kesildiğini gören partililer sabahın erken saatlerinde pankartı indirdi.
MHP İlçe Başkan Vekili Mustafa Karagöz pankartın kesilmesi ile ilgili 155 Polis İmdat Hattı'nı aradıklarını ancak yaklaşık 50 metre mesafedeki Emniyet Müdürlüğü binasından hiçbir görevlinin gelmediğini ileri sürdü.
MHP Aydın İl Yönetimi'nce il binasının yanı sıra Söke ilçe binasına asılan açılımı protesto pankartı Aydın'dan sonra Söke'de de indirildi.
Söke ilçe merkezinde bir ucu MHP binasında Servet Hanım İş Hanı'nın son katında bulunan pankartın iplerinin tek taraflı kesilmesi sonucu aşağıya sallanan pankart sabah partilerce tamamen indirilirken; gece pankartta yer alan Başbakan R. Tayyip Erdoğan ve Obama'nın bulunduğu bölümünde kesildiği ortaya çıktı.
Kendisini gece saat 03.00 sıralarında arayan MHP il yöneticisi Hasan Muti'nin uyarısı üzerine parti binasına geldiğinde bir ucunun ipleri kesilmiş pankartı sarkık durumda gördüğünü söyleyen İlçe Başkan Vekili Mustafa Karagöz, "Hemen 155'i arayarak pankartımızın bilgimiz dışında meçhul kişilerce kesildiğini bildirdim. Ancak emniyetten hiçbir görevli gelmedi. İllegal yollardan yapılan bu müdahalenin sorumlularının bulunmasını istiyoruz. Aydın il binasına asılan pankartın hukuka aykırı olmadığı ortaya
çıkmıştı. Biz de Söke MHP ilçe teşkilatı olarak illegal yollardan pankartın indirilmesinde sorumluların bulunması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.
Öte yandan Karadeniz'de bir toplantıya katılmak üzere şehir dışında bulunan İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu da yapılan uygulamaya tepkisini dile getirerek, "Aynı pankarttan 50 adet bilbord kiralayarak halkımızla paylaşacağız" dedi. iha