OSBDER tarafından Aydın merkez Umurlu beldesinde bulunan Aydın OSB"de düzenlenen toplantıda il genelindeki OSB"lerin mevcut durumu ve potansiyelleri değerlendirildi.
Aydın OSB Bölge Müdürlüğü"nde düzenlenen toplantıya OSBDER Yönetim Kurulu ve Ankara Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, İzmir Atatürk OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, İskenderun OSB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Kaya, Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Akyol, Aydın Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Dereli, ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz Güngör, Nazilli OSB Yönetim Kurulu üyesi Gültekin Kılınç, Çine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkaya ve OSB"lerin bölge müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan OSBDER Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, 2 yıl önce kurdukları Organize Sanayi Bölgeleri Derneği"nin ana amacının, ülke sanayisinin gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Derneklerine kayıtlı 23 OSB"nin olduğunu ve bu sayıyı artırmak için değişik bölgelerde toplantılar düzenlediklerini belirten Tuncay, “4562 sayılı kanun çalışmalarında Türkiye"deki sanayiciler tarafından yönetilen Organize Sanayi Bölgeleri"nin yönetimlerinin tekrar kamuya devredilmesi söz konusu olduğu için OSBDER"i kurduk. Kendi işlerinde başarılı olan insanların, yine kurucusu oldukları OSB"leri başarılı şekilde yönetmeleri gerektiğini ve bu başarıyı imza atan yönetimlerin tekrar kamuya devrinin doğru olmayacağını savunarak yola çıktık. Bu süreçte başlayan çalışmalarımız 2 yıl öncede dernek haline dönüştü. Derneğimizi katılım sağlayabilmek amacıyla da çeşitli bölgelerdeki OSB"lerde toplantılar düzenliyoruz. Ayrıca OSB"lerin enerji ve çevre gibi her bölgenin bilmesi gereken yada ulaşmakta güçlük çektiği bilgileri aktarıyoruz. Aydın ilinde bulunan OSB"ler ile çevre illerdeki OSB"lerin başkanlarıyla sorunlarını paylaştık. Ve bu sorunları nasıl çözebiliriz onları görüştük” dedi.

“ÜLKE SANAYİSİNİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
OSBDER"i kurmalarındaki ana amacın OSB"lerde yaşanan sorunlarını çözmenin yanı sıra ülke sanayisinin gelişimine katkıda bulunmak olduğunun savunan Tuncay, “Türkiye"deki sanayicimizin sesini daha gür duyurmak ve üretime dayalı bir sanayi modeli oluşturulmasına katkı sağlamak için yola çıktık. Çünkü üretmeden bir toplumun onurlu yaşaması mümkün değildir. Üretimi olmayan bir toplumda işsizliğin bugün olduğu gibi büyük bir problem olacağını ve beraberinde başka problemlerin doğuracağını biliyoruz. Bu doğrultuda da derneğimizin kurulmasındaki ana amaç Türkiye sanayisinin ve milli sanayimizin gelişmesi” diye konuştu.

“OSB"LERİN YÜZDE 50"Sİ BOŞ”
Türkiye genelinde bulunan OSB"lerin mevcut durumu hakkında da bilgiler veren Tuncay, yurt genelinde 263 tane OSB olduğunu açıkladı. Bu OSB"lerden sadece 60"ının tamamlanarak faaliyete sokulabildiğinin altını çizen Tuncay, şunları söyledi: “263 Organize Sanayi Bölgesinden büyük çoğunluğu imar aşamasında yada üst yapı aşamasında. Türkiye"de tam anlamıyla yapılanmasını tamamlamış 60 tane OSB bulunmakta. Bu demek oluyor ki, Türkiye"deki OSB"lerin yüzde 50"si boş durumda. Milyonlarca dolarlık devlet kaynakları bu OSB"lerde heba oluyor. Devletin biran önce bu işe el atıp, OSB"lere yapılan yatırımlara destek ve teşvik sağlaması lazım. Ayrıca üretime dayalı politikaları izlemesi lazım” iha