Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Akıllı telefon pazarının dinamik isimlerinden biri olan OnePlus akıllı saat pazarındaki etkinliğini de arttırıyor. Çinli üretici geçtiğimiz gün tanıttığı yeni akıllı saat modeliyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Peki gelelim asıl sorumuza, bu saat gerçekten başarılı olabilir mi?



Klasik bir tasarımla karşımıza çıkan OnePlus Watch'ta 1.4 inçlik ekran bulunuyor. 2 haftalık pil ömrü sunan akıllı saatte hızlı şarj özelliği de bulunuyor. Bu özellik sayesinde saati sadece 20 dakika şarj ettiğinizde 1 hafta boyunca kullanabiliyorsunuz. Nefes egzersizi, stres monitörü, nabız takibi, kandaki oksijen oranını ölçme gibi özelliklerle donatılan saat IP68 sertifikasıyla korunuyor.

Peki gelelim işin asıl bizi ilgilendiren kısmına. Bu saat Türkiye'de satılacak mı? Genel beklenti 2021 yılında OnePlus'ın Türkiye'ye kurumsal olarak gelmesi yönünde. Muhtemelen bu hamle ile birlikte OnePlus Watch da ülkemizde satışa sunulacaktır.

Yurt dışında 150 euro olan saatin ülkemizde de 1000 ile 1500 TL arasında bir fiyata satılması bekleniyor. Malum saatlerden alınan vergiler telefonlardaki vergilere kıyasla daha düşük. 

Eğer bu saat 1000 - 1500 TL bandına satışa sunulursa Huawei'nin GT serisine ciddi şekilde rakip olacaktır. Malum hali hazırda 1500 TL altına satılan çok fazla akıllı saat yok. Genel olarak o paralara anca akıllı bileklik alabiliyoruz. O da şimdilik.