İrlanda'dan gelen çok sayıda konuğun da katıldığı düğün töreninde, Türk damat Nasif Öncel ve İrlandalı gelin Lisa Driver resmi nikah yaptıktan sonra önce Hristiyan sonra da İslam geleneklerine uygun olarak iki ayrı dini nikah kıydırdı.
Kuşadası Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nda gerçekleşen ilginç düğün töreninde, Kuşadası tatili sırasında tanışan İrlandalı Lisa Driver ile Nasif Öncel evliliğe ilk adımlarını attı. Düğün töreni için uçakla İrlanda'dan da çok sayıda davetli gelirken, tarihi Kervansaray adeta iki dinin buluşmasına sahne oldu. Önce belediye nikah memuruna resmi nikah kıydıran Türk damat ve İrlandalı gelin, daha sonra İrlanda'dan gelenlerin de arasında bulunduğu davetlilerin huzurunda iki ayrı dini nikah kıydırdı.
İrlanda'dan gelen davetliler arasında bulunan papaz John Berti, Hristiyan inancına göre okuduğu dualar eşliğinde çiftin nikahını kıydı. Daha sonra ise İslami geleneklere göre nikah kıyma törenine geçildi. Bu kez Kuşadası Müftülüğü'nde görevli cami imamı Faik Koçak, dualar eşliğinde ve şahitler huzurunda çiftin dini nikah işlemini gerçekleştirdi.
Lisa Driver'in Kuşadası tatili sırasında tanışan ve birbirlerine aşık olan Nasif-Lisa Öncel çifti, birbirlerinin aşklarına olan saygıdan dolayı böyle bir şekilde evlenmeye karar verdiklerini belirterek, "Birbirimizi kalpten seviyoruz. Bu nedenle birbirimizin dini inançlarına da büyük saygı duyuyoruz" diye konuştu. iha