M. Sunullah Arısoy Ödülü daha önceki yıllarda Türk Dili alanında Emine Yurtçu, Zerrin Küsmez, Selma Kavas, Prof.Dr. Ömer Demircan, Ali Dündar ve İlhan Türk'e; şiir dalında ise Haydar Ünal, Mustafa Yıldız, Asım Öztürk, Zeynep Kurada, Ayten Mutlu, Turgay Fişekçi, Selahattin Yolgiden ve Arzu K. Ayçiçek'e verilmişti. Ayrıca Halim Yazıcı da KEGEV özel ödülüne değer görülmüştü. Ödül düzenleme Kurulu adına bir açıklama yapan Zerrin Boratav Bağcivan, bu yılki ödülün ise oy çokluğuyla Veysel Çolak'a verileceğini
açıkladı. Bağcivan, Turgay Fişekçi, Burhan Günel, Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu ve Ahmet Özer'den oluşan seçici kurulun da katılacağı ödül töreninin ise 8 Mayıs Cuma 17.00'da Kuşadası Halk Kütüphanesi Salonunda gerçekleştirileceğini açıkladı.
Yaşamının son yıllarını Kuşadası'nda geçiren ve ölümünden sonra kendisine ait 5 bin kitabın, eşi Ülkü Arısoy tarafından Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı'na bağışlanmasıyla vakıf bünyesinde adını taşıyan bir kütüphane açılan M. Sunullah Arısoy'un anısını yaşatmak amacıyla verilen ödül geleneksel olarak her yıl düzenleniyor.

VEYSEL ÇOLAK KİMDİR ?
Veysel Çolak 1954'te Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Cevizli köyünde doğdu. Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Türkçe ve Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde öğrenim gördükten sonra Malatya, Manisa ve İzmir'de edebiyat öğretmenliği yaptı. Şiir dışında roman, deneme, çocuk kitabı ve edebiyat eleştirisi dallarında da eserler yazdı. Ayrıca her yılın şiirini değerlendiren şiir yıllıkları hazırladı. Poetik yazılardan oluşan derleme çalışmaları da bulunan ve birçok ödülün sahibi olan Veysel
Çolak, "Birkaç Kuş, Birkaç Anı'' adlı şiir kitabıyla 2008 Yunus Nadi Şiir Ödülü'nü aldı. İzmir'de yaşayan sanatçı Edebiyatçılar Derneği, Türkiye Yazarlar sendikası ve PEN yazarlar kulübü üyesi.